Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formule 1-team Racing Point betreurt beschuldiging van plagiaat

Formule 1-team Racing Point betreurt beschuldiging van plagiaat

SPIELBERG (ANP) - Het Formule 1-team van Racing Point zegt "buitengewoon teleurgesteld" te zijn over de klacht die concurrent Renault heeft ingediend. Het team heeft geprotesteerd omdat de bolides van Racing Point te veel zouden lijken op de Mercedes waarmee Lewis Hamilton vorig jaar naar de wereldtitel reed.

Renault diende zondag na de Grote Prijs van Steiermark een verzoek tot onderzoek in bij de stewards. De beste rijder van Renault, Daniel Ricciardo, was op de achtste plaats geëindigd, vlak achter de wagens van Sergio Pérez en Lance Stroll van Racing Point.

De wagens van Racing Point rijden op een Mercedes-motor, maar in het ontwerp zouden veel aspecten terugkomen van de Mercedes waarmee Hamilton vorig jaar de beste was. "Wij ontkennen ten stelligste dat we de regels hebben overtreden", verklaarde Racing Point maandag. "Voor aanvang van het seizoen heeft het team alle vragen over het design van de RP20 tot ieders tevredenheid beantwoord."

Overeenstemming

Racing Point erkende al voor het seizoen dat het de Mercedes van 2019 heeft gekopieerd, maar wel in overeenstemming met de geldende regels. Die stellen namelijk dat teams bepaalde wagenonderdelen, bijvoorbeeld die onderdelen die betrekking hebben tot de aerodynamica, zelf moeten ontwerpen.

Na de GP van Steiermark hebben stewards verschillende onderdelen van de Racing Point-bolide in beslag genomen. Mercedes werd gevraagd dezelfde stukken aan te leveren van hun wagen van vorig jaar, om zo de claim van Renault te onderzoeken.

Meer uit Sport

Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

1 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

2 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

3 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

3 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

3 uur geleden
Zverev stelt opnieuw teleur voor eigen publiek in München

MÜNCHEN (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft opnieuw teleurgesteld op het ATP-toernooi van München. De als eerste geplaatste Duitser verloor in de kwartfinales voor eigen publiek van de Chileen Cristian Garín, de nummer 106 van de wereld. Het werd 6-4 6-4.

3 uur geleden
Poels grijpt naast de prijzen in Ronde van de Alpen, López wint

LEVICO TERME (ANP) - Wout Poels is er niet in geslaagd de Ronde van de Alpen op zijn naam te schrijven. De 36-jarige wielrenner van Bahrain Victorious eindigde als zesde in de rittenkoers die werd gewonnen door de Spanjaard Juan Pedro López van Lidl-Trek. Aurélien Paret-Peintre van Decathlon AG2R won de afsluitende vijfde etappe met start en finish in Levico Terme.

5 uur geleden