Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formule 1-team Haas gaat in 2022 door met Schumacher en Mazepin

Formule 1-team Haas gaat in 2022 door met Schumacher en Mazepin

SOTSJI (ANP) - De Duitse coureur Mick Schumacher en Nikita Mazepin uit Rusland besturen ook volgend jaar de bolides van het Formule 1-team Haas. De Amerikaanse renstal bevestigde voorafgaand aan de Grote Prijs van Rusland in Sotsji dat de twee 'rookies' hun tweede jaar in de Formule 1 in gaan. Haas heeft als enige renstal dit seizoen nog geen punt gepakt.

Schumacher en Mazepin (beiden 22 jaar) maakten eind vorig jaar promotie van de Formule 2 naar de Formule 1. De Duitser, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, deed dat als kampioen van de Formule 2.

Het beste resultaat van Schumacher in de Formule 1 is de twaalfde plaats, Mazepin heeft de veertiende plek als beste klassering staan. De Rus viel in drie van de laatste vier grands prix uit. Mazepin lijkt zijn plek in de Formule 1 vooral te danken te hebben aan het bedrijf Uralkali, dat begin dit jaar hoofdsponsor werd van Haas. Zijn vader is een van de eigenaren van de grote Russische kunstmestproducent. De bolides van Haas dragen dit seizoen de kleuren van de Russische vlag (wit, blauw en rood).

Meer uit Sport

Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

21 minuten geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden diverse goed ingevoerde autosportmedia.

1 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

1 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

2 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

3 uur geleden
Wielrenner Nys wint tweede etappe in Ronde van Romandië

SALVAN (ANP) - Wielrenner Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Lidl-Trek was na 171 kilometer tussen Fribourg en Salvan de beste in een sprint van drie renners na de beklimming van Les Marécottes. Nys versloeg de Italiaan Andrea Vendrame en de Australisch kampioen Luke Plapp.

3 uur geleden
Tennisser Gasquet verliest duizendste wedstrijd op ATP-toernooi

MADRID (ANP) - Tennisser Richard Gasquet heeft zijn duizendste wedstrijd op het ATP-circuit niet met een zege kunnen bekronen. De 37-jarige Fransman verloor van de Italiaan Lorenzo Sonego in de eerste ronde van het graveltoernooi van Madrid (6-2 7-5).

6 uur geleden