Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formule 1: Grote Prijs van China nog altijd op de kalender

Formule 1: Grote Prijs van China nog altijd op de kalender

PARIJS (ANP) - De Grote Prijs van China in de Formule 1 staat nog steeds op de kalender voor volgend seizoen. Een woordvoerder van de raceklasse ontkende de berichtgeving van de BBC dinsdag dat de race op het circuit van Shanghai geschrapt is door de aangescherpte maatregelen in het land tegen het coronavirus.

"We blijven de situatie rond het coronavirus in China nauwlettend in de gaten houden", aldus de woordvoerder van de Formule 1 tegenover het Franse persagentschap AFP. "De dialoog met de plaatselijke promotor en autoriteiten is nauw. China staat op de kalender van 2023. Tot we het tegendeel aankondigen, blijft dat zo."

De Britse omroep meldde dinsdag dat de race, die volgend seizoen gepland staat op 16 april, voor het vierde jaar op rij wordt overgeslagen. De Formule 1 zou geen teams naar Shanghai willen sturen, als daar het risico bestaat op verplichte isolatie bij een positieve test op corona. De twee grootste steden in China, Beijing en Guangzhou, kondigden maandag verdere beperkingen aan door de snel stijgende aantallen coronabesmettingen.

Shaila-Ann Rao

De autosportbond FIA meldde tevens dat er na een half jaar afscheid is genomen van interim-secretaris Shaila-Ann Rao. Het bestuurslid kwam in juni over van Mercedes, waar ze adviseur was van teambaas Toto Wolff. Rao was betrokken bij het onderzoek naar de budgetoverschrijding van Red Bull, een concurrent van Mercedes, wat voor de nodige controverse zorgde.

Volgens een statement van de FIA kwam Rao ter ondersteuning van de nieuwe voorzitter Mohammed Ben Sulayem in zijn overgangsperiode en is deze periode inmiddels afgelopen.

Meer uit Sport

Handbalsters overklassen ook Oekraïne op WK: 40-21

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn na opnieuw een riante zege zo goed als zeker van een plek in de kwartfinales van het WK in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het team van bondscoach Per Johansson versloeg in het Deense Frederikshavn het zwakke Oekraïne met 40-21 en klom met de behaalde punten naar de eerste plaats in poule uit de hoofdronde met 8 punten. Spanje en Tsjechië staan op 6 punten.

2 uur geleden
Oekraïne: toelaten Russen op Spelen is 'beschamend besluit'

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in felle bewoordingen het besluit van het IOC om Russische en Belarussische sporters onder neutrale vlag toe te laten op de Olympische Spelen in Parijs veroordeeld. "Het IOC heeft Rusland feitelijk groen licht gegeven om de Olympische Spelen te bewapenen", zei minister Dmytro Koeleba van Buitenlandse Zaken op X. "Omdat het Kremlin iedere Russische en Belarussische sporter als wapen zal gebruiken in de oorlogspropaganda."

3 uur geleden
Verstappen krijgt bokaal op FIA-gala en voorspelt zwaarder seizoen

BAKOE (ANP/RTR) - Formule 1-coureur Max Verstappen denkt dat het behalen van een eventuele vierde wereldtitel in 2024 een lastige opgave zal worden. "Alle teams leren bij, dus het zal volgend jaar echt wel een stuk dichter bij elkaar zitten", voorspelde de Nederlander in Bakoe.

3 uur geleden
NOC*NSF: controle op voorwaarden Russische deelname Spelen lastig

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF verwacht dat het lastig zal zijn om goed te controleren of individuele sporters uit Rusland en Belarus aan de gestelde voorwaarden voldoen om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat meldt de sportkoepel in een korte reactie op het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om individuele sporters uit de twee landen onder strenge voorwaarden toe te laten.

4 uur geleden
Van der Poel denkt in 2024 ook aan deelname Luik-Bastenaken-Luik

BENICASSIM (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel denkt serieus aan deelname aan de heuvelklassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2024. Hij reed de eendaagse voorjaarswedstrijd alleen in 2020 en werd toen zesde. De Nederlandse wereldkampioen op de weg beseft wel dat de concurrentie bij een nieuwe deelname enorm is.

4 uur geleden
Schouten zwemt naar goud op 200 meter school bij EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië met groot vertoon van macht het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. Ze won de finale in een Nederlands record van 2.16,09.

6 uur geleden
Hamilton spreekt schande van aantijgingen 'integere' Susie Wolff

BAKOE (ANP/RTR) - Lewis Hamilton heeft schande gesproken van de behandeling van Susie Wolff, de directeur van de F1 Academy, door de internationale autosportfederatie FIA.

6 uur geleden