Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formule 1-coureur Zhou laat zware crash snel achter zich

Formule 1-coureur Zhou laat zware crash snel achter zich

SILVERSTONE (ANP) - Formule 1-coureur Zhou Guanyu maakte zondag een huiveringwekkende crash mee op het circuit van Silverstone, maar de 23-jarige debutant kijkt al weer uit naar de volgende race. Zhou heeft naar eigen zeggen "meer dan ooit" zin om vrijdag weer in zijn Alfa Romeo te stappen voor de eerste trainingen voor de Grote Prijs van Oostenrijk, die zondag wordt verreden op het circuit van Spielberg.

"Bedankt voor alle aardige berichten. Ik wil de marshals en het medische team van Silverstone bedanken, zij waren echt fantastisch", schreef de Chinees een dag na de crash op Twitter. "Ik heb meer dan ooit zin om terug te keren op de baan. Ik zie jullie in Oostenrijk!"

Zhou was zondag het voornaamste slachtoffer van een aantal botsingen bij de start van de Britse GP. De Chinees werd in de zijkant van zijn Alfa Romeo geraakt door de Mercedes van George Russell, waardoor de auto ondersteboven de grindbak in schoof. De zwaar beschadigde Alfa Romeo vloog op hoge snelheid zelfs over de bandenstapels en kwam pas tegen een hek voor een tribune tot stilstand. Het duurde een tijdje voordat de hulpdiensten Zhou uit het wrak hadden bevrijd. "De halo heeft me gered", zei de Chinees over de beschermende beugel over de cockpit, die ervoor zorgde dat hij ongedeerd bleef.

Zijn renstal bedankte via de sociale media ook de marshals, het medische team én de internationale autosportfederatie FIA. "Dank aan de FIA en de Formule 1 voor al het werk dat ze hebben gedaan en blijven doen om de veiligheid van onze auto's te verbeteren."

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

46 minuten geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

48 minuten geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

2 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

3 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

3 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

3 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

4 uur geleden