Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formule 1-baas: we gaan racen zodra het veilig is

Formule 1-baas: we gaan racen zodra het veilig is

LONDEN (ANP) - Zodra het veilig genoeg is, zal de Formule 1 van start gaan. Maar wanneer dat precies is, valt niet te zeggen. Die boodschap gaf Formule 1-baas Chase Carey dinsdag af in een open brief aan alle fans van de populaire autosportklasse.

"We snappen dat iedereen wil weten wanneer we kunnen beginnen aan het seizoen, maar ik kan daar geen concreet antwoord op geven omdat de situatie per dag verandert. We kunnen pas van start gaan zodra het veilig is", aldus Carey.

De Formule 1 had afgelopen zondag moeten beginnen in Australië, maar nadat een medewerker van renstal McLaren besmet bleek met het coronavirus, werd op het allerlaatste moment besloten de grand prix in Melbourne te schrappen.

Zandvoort

Ook de races in Bahrein, Vietnam en China zijn al van de kalender verwijderd. Over het doorgaan van de races in Zandvoort op 3 mei en Barcelona op 10 april bestaat nog geen zekerheid.

Carey bood in de open brief ook zijn verontschuldigen aan aan de fans die afgelopen weekeinde vol verwachting naar Melbourne waren gekomen, maar geen racewagen te zien kregen. "De beslissingen zijn genomen in constant veranderende omstandigheden, maar wij zijn er zeker van dat ze juist waren en noodzakelijk. De gezondheid en veiligheid van de fans, teams en organisaties van de Formule 1 komen op de eerste plaats."

Meer uit Sport

Olympische basketbalselectie VS gevuld met NBA-sterren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse basketbalselectie voor de Olympische Spelen is zo goed als rond, schrijven onder meer The Athletic en CBS Sports. Het mannenteam bestaat uit NBA-sterren zoals LeBron James, Kevin Durant en Stephen Curry.

45 minuten geleden
Tennisser Murray hoeft geen operatie te ondergaan

LONDEN (ANP/Belga) - Tennisser Andy Murray hoeft geen operatie te ondergaan voor zijn enkelblessure. Het is nog wel onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken op de baan.

13 uur geleden
Nadal bevestigt deelname aan tennistoernooi van Barcelona

BARCELONA (ANP/RTR) - Rafael Nadal heeft bevestigd dat hij deze week zijn rentree maakt tijdens het tennistoernooi van Barcelona. "Dinsdag sta ik op de baan", zei de 37-jarige Spanjaard, die aangaf dat hij niet wist of hij kon spelen toen hij in Barcelona arriveerde.

15 uur geleden
Tennisser Alcaraz hoopt op deelname aan masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP/AFP) - Carlos Alcaraz hoopt dat hij zijn titel op het masterstoernooi van Madrid kan verdedigen. De Spaanse nummer 3 van de wereldranglijst zegt echter dat het onzeker is of hij fit genoeg is om dat te kunnen doen.

15 uur geleden
Ethiopiër Lemma wint marathon Boston na lange solo

BOSTON (ANP) - De Ethiopische atleet Sisay Lemma heeft de marathon van Boston op zijn naam geschreven. De 33-jarige marathonloper won in een tijd van 2.06.17 en bleef daarmee zijn landgenoot Mohamed Esa en de Keniaan Evans Chebet voor. Chebet had de marathon de afgelopen twee jaar gewonnen.

16 uur geleden
Dopingschorsing van 3 jaar voor oud-winnaar marathon Rotterdam

MONACO (ANP) - Marathonloper Marius Kimutai is voor drie jaar geschorst omdat hij is betrapt op doping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU. Kimutai, van oorsprong Keniaan, won in 2017 de marathon van Rotterdam. Vorig jaar was de atleet namens Bahrein de beste in de marathon van Barcelona.

20 uur geleden
Macron kan openingsceremonie Spelen verplaatsen bij dreiging

PARIJS (ANP/AFP) - Bij een ernstige terreurdreiging bestaat de mogelijkheid dat de geplande botenparade in de rivier de Seine bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs niet doorgaat. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron in een interview met televisiezenders. De ceremonie zou in dat geval kunnen worden verplaatst naar het Trocadéro bij de Eiffeltoren of zelfs naar het Stade de France.

23 uur geleden