Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formerende partijen Duitsland eens over nieuw klimaatministerie

Formerende partijen Duitsland eens over nieuw klimaatministerie

BERLIJN (ANP/RTR) - De drie partijen in Duitsland die proberen een coalitie te vormen zijn het volgens bronnen eens over een nieuw ministerie voor Klimaat. Dit ministerie zou taken van het ministerie van Economische Zaken overnemen en onder meer beleid moeten maken voor de Duitse industrie en over energie. Het milieuministerie in het huidige kabinet focust zich meer op natuurbescherming.

De SPD, FDP en de Groenen zijn het volgens de bronnen ook eens geworden over het niet meer toestaan van nieuwe auto's die op fossiele brandstoffen rijden vanaf 2035. Daarmee volgen ze Europese richtlijnen. Ook wil de regering vanaf 2030 gaan stoppen met energie opgewekt door kolen en in 2040 moeten alle Duitse huizen van het gas af zijn.

Een aantal weken na de verkiezingen van 26 september zijn de drie partijen met elkaar gaan praten over het vormen van een coalitie. De linkse partijen SPD en de Groenen hadden voor de verkiezingen al aangegeven graag samen te willen regeren. Voor een meerderheid in het parlement moet een coalitie worden gevormd met de liberale FDP.

De drie partijen willen deze week nog een regeerakkoord presenteren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Leider Conservatieve Partij steunt Johnson na illegale borrels

LONDEN (ANP) - De leider van de Conservatieve Partij Oliver Dowden vindt dat Boris Johnson premier van het Verenigd Koninkrijk moet blijven, ondanks de illegale borrels die tijdens de coronalockdown vorig jaar werden gehouden in de ambtswoning van de premier. Dowden zei tegen de BBC te verwachten dat de regering nu maatregelen neemt tegen de feestjes.

50 minuten geleden
Duitse minister waarschuwt voor zware weken door coronagolf

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach waarschuwt zondag voor zware weken door de huidige golf aan coronabesmettingen in het land. Volgens hem is de lage ziekenhuisbezetting momenteel "stilte voor de storm". In de krant Bild am Sonntag waarschuwt hij voor een hoog dodental door Covid-19.

2 uur geleden
Noord-Koreaanse goederentrein komt aan in China

SEOUL (ANP/RTR) - Een Noord-Koreaanse goederentrein is in een Chinese grensstad aangekomen, meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap. Het zou om de eerste grensovergang gaan sinds Noord-Korea begin 2020 de grenzen op slot deed. Volgens Yonhap zou de trein noodhulp in China ophalen.

4 uur geleden
Trump speecht in Arizona maar kondigt geen kandidaatschap aan

FLORENCE (ANP) - In een toespraak van twee uur in de Amerikaanse staat Arizona sprak de voormalige Amerikaanse president Donald Trump over problemen in de VS, waaronder de pandemie, inflatie, en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij herhaalde zijn bekende beschuldiging dat de verkiezingen van 2020 "gestolen" zijn. Maar Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn in de presidentsverkiezingen van 2024.

5 uur geleden
Alle gijzelaars in synagoge in Texas vrij

HOUSTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alle vier de gijzelaars die in een synagoge in de Amerikaanse staat Texas werden vastgehouden, zijn vrij. Dat meldt de gouverneur van de staat op Twitter. Eerder werd al een man vrijgelaten. Geen van de gegijzelde personen is gewond. De gijzelnemer is dood, de politie wilde niet zeggen of agenten hem hadden doodgeschoten of dat het zelfmoord was.

5 uur geleden
Zorgen om eilandstaat Tonga na onderzeese vulkaanuitbarsting

NUKU'ALOFA (ANP) - Bij de uitbarsting van de onderzeese vulkaan bij de eilandstaat Tonga in de Stille Oceaan en de daaropvolgende tsunami zijn alle telefoon- en internetconnecties met het eiland afgesloten. Het is daarom onduidelijk wat de schade in Tonga precies is en of er slachtoffers zijn gevallen onder de 105.000 bewoners van het eiland. Op sociale media is te zien hoe golven van 1,2 meter steden op het eiland overspoelen.

7 uur geleden
Poetin-woordvoerder noemt uitkomst diplomatiek overleg 'storend'

MOSKOU (ANP) - De diplomatieke overleggen tussen de VS, Europa en Rusland over de situatie in Oekraïne zijn op "storende" wijze geëindigd, zegt Dmitri Peskov, woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin.

7 uur geleden