Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formateur Van Zwol ontvangt beoogd ministers van nieuwe kabinet

Formateur Van Zwol ontvangt beoogd ministers van nieuwe kabinet

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol ontvangt vanaf maandag tot en met woensdag de kandidaat-bewindslieden van het toekomstige kabinet-Schoof. Beoogd VVD-vicepremier Sophie Hermans, die daarnaast de portefeuille Klimaat en Groene Groei krijgt, is maandagochtend om 9.00 uur de eerste die haar opwachting maakt.

Ook de andere beoogde vicepremiers zijn maandag uitgenodigd. Namens NSC is dat Eddy van Hijum, die ook minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt. Mona Keijzer wordt vicepremier voor BBB en daarnaast minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Dat Fleur Agema vicepremier wordt voor de PVV, werd pas zondag bekend. Partijleider Geert Wilders schoof haar naar voren nadat eerste keus Gidi Markuszower niet door de veiligheidsscreening van de AIVD was gekomen. Agema stond al op de lijst voor een kennismakingsgesprek als toekomstig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Van Zwol spreekt maandag verder met de beoogde ministers David van Weel (VVD, Justitie en Veiligheid), Eelco Heinen (VVD, Financiën), Barry Madlener (PVV, Infrastructuur en Waterstaat), Ruben Brekelmans (VVD, Defensie) en Judith Uitermark (NSC, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).

De formerende partijen bereikten afgelopen week overeenstemming over de verdeling en invulling van de posten in het nieuwe kabinet. Vrijdag was toch weer nieuw overleg nodig, toen Wilders het omstreden Tweede Kamerlid Marjolein Faber voordroeg als vervanger van Markuszower. Uiteindelijk gingen de andere partijen toch akkoord.

Meer uit Binnenland

Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

40 minuten geleden
Vijf gewonden bij vechtpartij en steekincident in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - Vijf mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens een vechtpartij op de Velduil in de Amersfoortse wijk Liendert. Daarbij is ook gestoken. De politie heeft vier personen aangehouden.

8 uur geleden
Team in Frankrijk zoekt zondag verder naar Nederlandse vrouw

VACQUIERES (ANP) - Stichting Reddingshonden RHWW gaat zondag in het zuiden van Frankrijk verder met zoeken naar een sinds vorige week vermiste Nederlandse vrouw van 73 jaar. Een woordvoerder van het zoekteam laat weten dat de zoektocht zaterdag niets heeft opgeleverd.

10 uur geleden
Ontsnapte serval in Lexmond is weer gevangen

LEXMOND (ANP) - De serval die in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapte in het Utrechtse Lexmond is weer gevangen. Dat meldt de Dierenambulance Vianen en omstreken. Volgens RTV Utrecht is de katachtige gevonden in de tuin van de achterburen en wordt het dier nu overgebracht naar Culemborg.

10 uur geleden
Computersystemen UWV werken weer, cliënten kunnen inloggen

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV zijn weer volledig operationeel nadat ze vrijdag getroffen waren door de wereldwijde computerstoring. Cliënten kunnen ook weer inloggen op de website van de organisatie, zegt een woordvoerder zaterdagmiddag.

16 uur geleden
Koningspaar en Beatrix herdenken Engelandvaarder Ellis Brandon

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van Engelandvaarder Ellis Brandon. Ze laten weten dat ze de op 101-jarige leeftijd overleden Brandon "met groot respect" gedenken.

17 uur geleden
Vakantieverkeer leidt tot drukte op Europese snelwegen

DEN HAAG (ANP) - Op Europese snelwegen is het zaterdag zoals verwacht druk door vakantieverkeer, ziet ANWB Verkeersinformatie. Rond 14.30 uur lijkt het hoogtepunt voorbij, laat een medewerker weten, maar heeft verkeer op veel plekken nog altijd te maken met vertraging.

20 uur geleden