Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ford schudt topmanagement op na slecht jaar

Ford schudt topmanagement op na slecht jaar

DEARBORN (ANP/BLOOMBERG) - Automaker Ford heeft enkele verschuivingen doorgevoerd in de top van het bedrijf. Jim Farley, nu nog als bestuurder verantwoordelijk voor nieuwe ontwikkelingen en technologie, wordt operationeel directeur. Joe Hinrichs, die sinds april vorig jaar president van de autotak was, verlaat het bedrijf per 1 maart.

Ford maakte eerder deze week tegenvallende resultaten bekend over het einde van het jaar. Ook kwam de automaker met een winstverwachting voor dit jaar die lager uitviel dan wat analisten hadden verwacht. Ford zit middenin een reorganisatie die het bedrijf 11 miljard dollar kost. Topman Jim Hackett zette al het mes in de kosten, besloot om geen kleine personenauto's meer te maken voor de Amerikaanse markt en vernieuwde zijn modellengamma.

Dat laatste ging afgelopen jaar ook nog mis. De introductie van de nieuwe Explorer SUV haperde en drukte in de tweede jaarhelft op de winst van Ford. Volgens Hackett heeft het vertrek van Hinrichs, die verantwoordelijk was, niets met de mislukte introductie te maken.

Meer uit Financieel

PostNL voorziet aanhoudend moeilijke marktomstandigheden

DEN HAAG (ANP) - Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

35 minuten geleden
Lagere Europese gasprijs trekt Aziatische kopers aan

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De gedaalde prijs van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Europa leidt tot een sterkere vraag naar de brandstof in Azië. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat Europa in de toekomst minder lng kan importeren. Daarvoor waarschuwen verschillende energie-experts, meldt persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Topman Ryanair: moet mogelijk vluchten schrappen deze zomer

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair waarschuwt dat ze deze zomer mogelijk vluchten moet gaan schrappen. Volgens topman Michael O'Leary krijgt Ryanair minder toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing aangeleverd dan was beloofd.

2 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

7 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

8 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

15 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

16 uur geleden