Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ford gaat Tesla-stekker gebruiken in de Verenigde Staten

Ford gaat Tesla-stekker gebruiken in de Verenigde Staten

DEARBORN (ANP/BLOOMBERG) - Eigenaren van een elektrische Ford kunnen in de Verenigde Staten en Canada vanaf volgend jaar terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Vanaf 2025 gaat Ford de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gebruiken voor zijn voertuigen. De specificaties voor die stekker werden eind vorig jaar door Tesla vrijgegeven, maar Ford is het eerste bedrijf dat aankondigt die standaard te gaan gebruiken.

Potentiële kopers van elektrische auto's in de VS noemen toegang tot laadpalen een belangrijke zorg. Tesla heeft door de hele VS snellaadstations en door de samenwerking kan Ford die zorg bij zijn klanten wegnemen. Ford en Tesla zeiden niets over financiële afspraken rond de deal.

De door Tesla ontwikkelde stekker, de zogeheten North American Charging Standard, is door de koppositie van Tesla op het gebied van elektrische auto's de meest gebruikte stekker in de VS. In Europa is de zogeheten CCS-stekker de standaard. Tesla's in Europa hebben die stekker.

Meer uit Financieel

UBS begint vanaf juni met schrappen duizenden banen, meldt krant

ZÜRICH (ANP/RTR) - De Zwitserse bank UBS gaat dit jaar in vijf rondes afscheid nemen van duizenden medewerkers in het kader van een kostenbesparingsplan, te beginnen in juni. Dat meldt de Zwitserse krant SonntagsZeitung zondag op basis van een ingewijde.

24 minuten geleden
Tesla verlaagt prijzen in VS en China nu verkoop tegenvalt

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft dit weekend de prijzen van zijn elektrische auto's in China en de Verenigde Staten verlaagd. Daarmee probeert de Amerikaanse fabrikant de tegenvallende verkopen tegen te gaan. Ook de software die nodig is om Tesla-auto's zelfstandig te laten rijden wordt in de VS nu voor een lagere prijs aangeboden.

2 uur geleden
Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

1 dag geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

1 dag geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden