Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ford doet het beter dankzij toename beschikbare chips

Ford doet het beter dankzij toename beschikbare chips

DEARBORN (ANP) - Ford heeft in het derde kwartaal de omzet en winst aanzienlijk zien stijgen. Dat komt volgens de autoproducent doordat het bedrijf veel meer chips geleverd kreeg en dus ook meer auto's kon produceren. Eerder in het jaar moest Ford nog veel fabrieken stilleggen vanwege de chiptekorten. Die zijn echter nog niet helemaal voorbij en kunnen nog wel tot 2023 aanhouden, maar Ford denkt dat de situatie vanaf begin volgend jaar verder verbetert.

De omzet van Ford kwam in de maanden juli tot en met september uit op 35,7 miljard dollar, een kleine 31 miljard euro. In het tweede kwartaal waren de verkopen nog goed voor 26,8 miljard dollar aan inkomsten. De nettowinst daalde op jaarbasis tot 1,8 miljard dollar. Dat kwam door hogere prijzen voor onder meer metaal en energie, maar ook arbeid.

Voor heel dit jaar denkt Ford een hogere brutowinst te kunnen halen dan eerder gedacht. De autoproducent voorziet nu dat die brutowinst tussen de 10,5 en 11,5 miljard dollar uitkomt.

De Verenigde Staten en Canada blijven met afstand de grootste markt voor Ford. In de thuismarkt denkt het bedrijf hard te kunnen groeien als de productie dat ook toelaat. In Europa werkt Ford nog altijd aan het verhogen van de winstmarge en daarbij boekt de onderneming al resultaat.

Meer uit Financieel

ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

10 minuten geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

1 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

1 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

2 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

3 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

3 uur geleden