Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fontijn voelt de teleurstelling nog niet na 'schaakpartij'

Fontijn voelt de teleurstelling nog niet na 'schaakpartij'

TOKIO (ANP) - Nouchka Fontijn leek kort na haar nederlaag tegen de Britse Lauren Price nog niet helemaal te beseffen dat ze kort daarvoor haar laatste partij had gebokst. De jury wees na een gelijkwaardige partij de als eerste geplaatste Price aan als winnares.

"Ik voel de teleurstelling nog niet, maar natuurlijk ben ik niet blij", zei Fontijn na haar 3-2-nederlaag. "Ik had liever afgesloten met een gouden medaille. Maar het is mooi zo, ik kijk uit naar de rest van mijn leven."

Het was geen uitgemaakte zaak in de Kokugikan Arena, waar Fontijn de eerste ronde won en Price vervolgens het initiatief overnam. "Het was niet duidelijk genoeg. Ik moet het echt terugzien, maar ik had goede momenten en mindere momenten", aldus de 33-jarige Fontijn.

Ruimte geven

"Ik durf niet te zeggen waar het aan lag. Het was echt een schaakpartij tussen ons, in plaats van dat we er allebei echt op knalden. En ik ben niet zo goed in schaken; je moet heel scherp zijn en misschien te veel nadenken. Je doet dan niet zoveel intuïtief", aldus de winnares van een bronzen plak.

"Mijn coaches gaven me de opdracht meer ruimte te maken en het voelde alsof ik daardoor de regie weggaf. Zij zien het beter, ik sta er middenin en zij hebben de helikopterview."

Meer uit Sport

Rus verliest op Roland Garros in twee sets van outsider Rybakina

PARIJS (ANP) - Arantxa Rus is er op Roland Garros niet in geslaagd Elena Rybakina te verrassen. De nummer 4 van de wereld was op het Court Suzanne Lenglen, het tweede stadion in Parijs, met 6-3 6-4 te sterk voor de beste tennisster van Nederland, die vijftigste staat op de mondiale ranglijst.

1 uur geleden
Roland Garros vervroegt aanvangstijd wegens regenval

PARIJS (ANP) - Roland Garros heeft het aanvangstijdstip voor de wedstrijden van vrijdag vervroegd. Dat besluit is genomen vanwege de regenval die het toernooi teistert.

1 uur geleden
Negen Nederlandse judoka's naar Olympische Spelen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse judobond vaardigt negen judoka's af naar de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat om vier vrouwen en vijf mannen.

3 uur geleden
IOC verbouwereerd over door boksbond uitgekeerde bonussen

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité heeft met verbazing kennisgenomen van het besluit van de internationale boksbond IBA om boksers een bonus uit te keren. Dit meldt het olympisch comité in een verklaring op zijn website.

4 uur geleden
Oud-winnaar Van Rijthoven ontvangt wildcard voor Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tim van Rijthoven heeft een wildcard ontvangen voor het grastoernooi van Rosmalen, dat over anderhalve week begint. De winnaar van de editie van 2022 is sinds februari van vorig jaar niet meer in actie gekomen door blessureleed.

4 uur geleden
Ook titelfavoriete Swiatek klaagt over publiek op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Ook nummer 1 van de wereld Iga Swiatek beklaagt zich over de toeschouwers op Roland Garros. De Poolse titelfavoriete had tijdens haar moeizame overwinning op de Japanse Naomi Osaka in de tweede ronde veel last van rumoer vanaf de tribunes tijdens rally's en vlak voordat ze moest slaan. "Dat maakte het erg moeilijk om gefocust te blijven en dat is moeilijk te accepteren. Dit is een serieuze zaak voor ons, het gaat om veel geld", zei Swiatek vanaf de baan tegen de supporters.

7 uur geleden
Turnster Douglas mist olympische kwalificatie door enkelblessure

BRISTOL (ANP) - Drievoudig olympisch turnkampioene Gabby Douglas doet niet mee aan de Olympische Spelen van Parijs. De 28-jarige Amerikaanse heeft zich door een enkelblessure afgemeld voor de Amerikaanse kampioenschappen en mist daardoor kwalificatie.

13 uur geleden