Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fontijn kijkt uit naar 'zwarte gat' na haar boksloopbaan

Fontijn kijkt uit naar 'zwarte gat' na haar boksloopbaan

TOKIO (ANP) - Nouchka Fontijn kijkt reikhalzend uit naar "het zwarte gat na haar boksloopbaan". Dat zei de 33-jarige boksster na haar verloren halve finale op de Olympische Spelen. Het was al bekend dat ze in Tokio voor het laatst zou deelnemen aan de Spelen, maar ze maakte bekend per direct te stoppen.

"Boksen is niet zomaar een sport. Het is niet volleybal, want dan zou ik tot mijn 39e door kunnen gaan. Deze sport is gewoon dag in, dag uit bikkelen. Ik ben er écht wel klaar mee", zei de emotionele Fontijn na haar nederlaag tegen de Britse Lauren Price.

"Ik mis gewoon de vrijheid. En topsport is de perfecte plek om altijd maar ontevreden te zijn. Er gaat geen training voorbij of er wordt weer gezegd wat er niet goed is. Ik denk dat je nergens in het werkende leven te horen krijgt 'dit moet anders, dit moet beter of je doet dit niet goed'. Ik ga nu gewoon een half jaar tevreden zijn met alles wat ik doe. Als ik het vuilnis buiten zet, ga ik mezelf een applausje geven."

Leven zonder druk

Fontijn kan terugkijken op een imposante loopbaan; op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 pakte ze zilver en in Tokio veroverde ze een bronzen plak. Ze zei eerder deze week nog niet te weten wanneer ze definitief zou stoppen, maar in de Kokugikan Arena maakte ze aan alle onzekerheid een einde. "Ik wil het niet langer in de lucht laten hangen. Het is goed zo. This is it", zei ze opgelucht.

Na intensieve jaren kijkt de Rotterdamse uit naar een leven zonder druk. "Ik las nu eerst een rustperiode in en daarna ga ik volop op vakantie. Daarna moet ik gaan verzinnen hoe ik geld ga binnenhalen, maar daar zie ik niet tegenop. Kom maar op met het zwarte gat, ik heb er helemaal zin in."

Winnen

Fontijn, in 2015 winnares van de Europese Spelen, gaf ook te kennen dat het weinig had gescheeld of ze was er helemaal niet meer bij geweest in Tokio. "Toen ik in 2016 naar Rio de Janeiro ging, zei ik tegen mezelf: ik ga dit nog één keer doen. Want ik vond het toen al zo zwaar. Het is heel eenzaam en je bewandelt het pad alleen. Als je ziet hoe leuk die teams het met elkaar hebben in het olympisch dorp."

Het feit dat ze volop meedeed in de strijd om de medailles deden haar toch besluiten door te gaan. "Het lekkerste gevoel ter wereld is terugkomen met een gouden medaille, welk toernooitje het ook is", aldus Fontijn. "Dat gevoel is niet te evenaren met iets anders. Dus daar zal ik wel een oplossing voor moeten vinden."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden