Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fontijn kijkt uit naar 'zwarte gat' na haar boksloopbaan

Fontijn kijkt uit naar 'zwarte gat' na haar boksloopbaan

TOKIO (ANP) - Nouchka Fontijn kijkt reikhalzend uit naar "het zwarte gat na haar boksloopbaan". Dat zei de 33-jarige boksster na haar verloren halve finale op de Olympische Spelen. Het was al bekend dat ze in Tokio voor het laatst zou deelnemen aan de Spelen, maar ze maakte bekend per direct te stoppen.

"Boksen is niet zomaar een sport. Het is niet volleybal, want dan zou ik tot mijn 39e door kunnen gaan. Deze sport is gewoon dag in, dag uit bikkelen. Ik ben er écht wel klaar mee", zei de emotionele Fontijn na haar nederlaag tegen de Britse Lauren Price.

"Ik mis gewoon de vrijheid. En topsport is de perfecte plek om altijd maar ontevreden te zijn. Er gaat geen training voorbij of er wordt weer gezegd wat er niet goed is. Ik denk dat je nergens in het werkende leven te horen krijgt 'dit moet anders, dit moet beter of je doet dit niet goed'. Ik ga nu gewoon een half jaar tevreden zijn met alles wat ik doe. Als ik het vuilnis buiten zet, ga ik mezelf een applausje geven."

Leven zonder druk

Fontijn kan terugkijken op een imposante loopbaan; op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 pakte ze zilver en in Tokio veroverde ze een bronzen plak. Ze zei eerder deze week nog niet te weten wanneer ze definitief zou stoppen, maar in de Kokugikan Arena maakte ze aan alle onzekerheid een einde. "Ik wil het niet langer in de lucht laten hangen. Het is goed zo. This is it", zei ze opgelucht.

Na intensieve jaren kijkt de Rotterdamse uit naar een leven zonder druk. "Ik las nu eerst een rustperiode in en daarna ga ik volop op vakantie. Daarna moet ik gaan verzinnen hoe ik geld ga binnenhalen, maar daar zie ik niet tegenop. Kom maar op met het zwarte gat, ik heb er helemaal zin in."

Winnen

Fontijn, in 2015 winnares van de Europese Spelen, gaf ook te kennen dat het weinig had gescheeld of ze was er helemaal niet meer bij geweest in Tokio. "Toen ik in 2016 naar Rio de Janeiro ging, zei ik tegen mezelf: ik ga dit nog één keer doen. Want ik vond het toen al zo zwaar. Het is heel eenzaam en je bewandelt het pad alleen. Als je ziet hoe leuk die teams het met elkaar hebben in het olympisch dorp."

Het feit dat ze volop meedeed in de strijd om de medailles deden haar toch besluiten door te gaan. "Het lekkerste gevoel ter wereld is terugkomen met een gouden medaille, welk toernooitje het ook is", aldus Fontijn. "Dat gevoel is niet te evenaren met iets anders. Dus daar zal ik wel een oplossing voor moeten vinden."

Meer uit Sport

Amerikaanse golfer Scheffler wint titel op Masters

AUGUSTA (ANP) - Golfer Scottie Scheffler heeft zondag bij de Masters in Augusta de titel gewonnen. Het is de tweede Masters-titel voor de Amerikaan in drie jaar tijd. De nummer 1 van de wereldranglijst won het major toernooi in de Amerikaanse staat Georgia eerder in 2022.

2 uur geleden
Motorcrosser Vlaanderen vierde in GP Trentino

PIETRAMURATA (ANP) - Motorcrosser Calvin Vlaanderen is in de MXGP net naast het podium geëindigd bij de Grote Prijs van Trentino. De 27-jarige motorcrosser werd na twee manches vierde, na de zesde en tweede plaats.

8 uur geleden
Zwemster Van Roon pakt tweede olympisch startbewijs op 50 vrij

EINDHOVEN (ANP) - Valerie van Roon heeft de tweede Nederlandse startplek op de 50 meter vrije slag voor de Olympische Spelen in Parijs veroverd. De 25-jarige zwemster voldeed tijdens de Eindhoven Qualification Meet met 24,62 seconden aan de limiet en was ook sneller dan landgenote Kim Busch eerder. Ze is nu samen met Marrit Steenbergen zeker van een startbewijs op de 50 meter vrije slag in Parijs.

9 uur geleden
Moto3-coureur Veijer valt uit in Austin, Alonso pakt zege

AUSTIN (ANP) - Moto3-coureur Collin Veijer heeft de finish niet gehaald in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. De 19-jarige Staphorster voerde op het Circuit of the Americas met nog vier ronden te gaan een groep aan die in de achtervolging was op raceleider David Alonso toen hij in een bocht onderuitging. Hij stapte nog op, maar reed de race niet uit.

9 uur geleden
Mollema blij met eindelijk weer top 10-notering in Gold Race

VILT (ANP) - Bauke Mollema evenaarde met de zevende plaats zijn beste resultaat ooit in de Amstel Gold Race. "Het is mooi om hier weer eens van voren te rijden. Dat is me niet vaak gelukt", zei Mollema, die er in de finale net niet in slaagde aansluiting te vinden bij een kopgroep van vier. Van dat viertal won de Brit Tom Pidcock de sprint.

10 uur geleden
Pidcock redt voorjaar na tegenslag met zege in Gold Race

VILT (ANP) - Tom Pidcock won nu wel de Amstel Gold Race, drie jaar nadat een fotofinish had uitgewezen dat de Britse wielrenner in een sprint met drie net was geklopt door Wout van Aert. Er bleven altijd twijfels over de juistheid van die beslissing.

10 uur geleden
Van der Poel komt net tekort voor nieuwe hoofdrol

VILT (ANP) - Mathieu van der Poel kwam in de finale van de Amstel Gold Race net tekort om een hoofdrol te vervullen. Achter Tom Pidcock eindigde de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix als 22e in een groep op elf seconden van de Britse winnaar.

11 uur geleden