Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV ziet af van mogelijke staking bij easyJet in meivakantie

FNV ziet af van mogelijke staking bij easyJet in meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV ziet af van plannen voor een mogelijke staking onder het cabinepersoneel van easyJet in de drukke meivakantie. Dat bevestigt FNV-bestuurder Stijn Jansen nadat naar buiten was gekomen dat de Britse budgetmaatschappij FNV heeft erkend als gesprekspartner voor de nieuwe cao voor haar Nederlandse stewards, stewardessen en pursers.

EasyJet, dat na KLM de grootste gebruiker is van Schiphol, had al geprobeerd om met een andere vakbond, VNC, tot een akkoord te komen over een nieuwe cao. Volgens Jansen leidde dat tot twee keer toe tot een principeakkoord maar is het nog altijd niet gelukt om tot een nieuwe cao te komen.

EasyJet heeft op de basis op Schiphol ongeveer 250 cabinemedewerkers. Rond de honderd daarvan zijn lid van FNV. In april zal de bond eveneens aan tafel zitten bij de onderhandelingen met easyJet.

"Wij zijn heel blij dat we eindelijk de belangen van onze leden bij easyJet en hun collega’s kunnen vertegenwoordigen aan de cao-tafel", zegt Jansen. "De inflatiecrisis raakt onze leden heel hard en wij gaan ons inzetten voor een goede loonsverhoging. Ook willen wij graag afspraken maken over werkbare roosters."

Meer uit Financieel

Oprichter Binance moet vier maanden de cel in

NEW YORK (ANP/RTR) - De oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance moet van een Amerikaanse rechter vier maanden de gevangenis in voor onder meer het overtreden van antiwitwasregels. Amerikaanse aanklagers hadden een celstraf geëist van drie jaar.

18 minuten geleden
Meeste exporteurs merken nog weinig van fysieke controles in VK

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse brancheorganisaties van exporteurs merken vooralsnog weinig van de fysieke inspecties die sinds dinsdag bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd. Een dag eerder hadden enkele brancheverenigingen hun zorgen geuit over bijvoorbeeld extra kosten en vertraagde leveringen door de controles op bloemen, planten, vlees, vis en zuivel. Zo'n twintig vrachtwagens van plantenexporteur Joh. van der Haas uit Kwintsheul in Zuid-Holland hebben echter wel last van de nieuwe regels.

4 uur geleden
Air France-KLM omlaag op negatief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM was dinsdag een van de grootste dalers op het Damrak na de publicatie van tegenvallende resultaten. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis.

4 uur geleden
Carlsberg verwacht nog jaren juridisch getouwtrek om Rusland

KOPENHAGEN (ANP) - Het juridische getouwtrek over de in beslag genomen Russische activiteiten van de Deense bierbrouwer Carlsberg duurt waarschijnlijk nog jaren, zegt Jacob Aarup-Andersen, topman van het bedrijf.

5 uur geleden
Nederlandse chipmaker NXP stijgt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - NXP Semiconductors behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De in Eindhoven gevestigde chipproducent boekte afgelopen kwartaal meer winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. De omzet lag in lijn met de verwachtingen. Topman Kurt Sievers stelde "voorzichtig optimistisch" te zijn voor de rest van dit jaar, ondanks de moeilijkheden in de sector door de zwakke economische groei wereldwijd. Het aandeel werd 3,3 procent hoger gezet.

6 uur geleden
Schiphol loopt achter met plaatsen beloofde tilhulpen

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is op meer dan een derde van de werkplekken in de bagagehallen nog geen tilhulp aanwezig, hoewel de luchthaven dat wel van plan was. Tilhulpen moeten bagagemedewerkers fysiek ontlasten, maar Schiphol loopt naar eigen zeggen tegen technische en operationele uitdagingen aan waardoor het aantal achterblijft.

6 uur geleden
Vliegmaatschappijen moeten binnen maand stoppen met 'groenwassen'

BRUSSEL (ANP) - Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen doen zich groener voor dan ze zijn en misleiden klanten. Ze moeten daarmee stoppen en hun duurzaamheidsclaims binnen dertig dagen aanpassen, zeggen de Autoriteit Consument & Markt en haar collega-toezichthouders. Als ze niet gehoorzamen, kunnen ze een boete krijgen.

7 uur geleden