Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV wil één cao voor alle zorgmedewerkers

FNV wil één cao voor alle zorgmedewerkers

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV vindt dat voor alle 1 miljoen medewerkers in de zorgsector dezelfde set arbeidsvoorwaarden moeten gaan gelden. Een nieuwe cao voor de hele zorgsector "biedt een beter loopbaanperspectief" en gaat concurrentie om personeel tussen de verschillende zorgbranches tegen, aldus de bond. In totaal zouden tien cao's samengevoegd moeten worden.

De cao van ziekenhuizen moet wat FNV betreft het uitgangspunt worden. De vakbond benadrukt dat het in de zorg niet alleen gaat om artsen, verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook om allerlei ondersteunend personeel, van schoonmakers tot laboranten en van ICT'ers tot administratief medewerkers.

FNV reageert met het pleidooi voor een nieuwe cao op twee rapporten over personeelstekorten in de zorg. De Commissie Werken in de zorg en de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving hebben hier advies over uitgebracht aan het ministerie van Volksgezondheid. In hun aanbevelingen staat onder meer dat de arbeidsvoorwaarden beter moeten en medewerkers in de zorg meer zeggenschap moeten krijgen. Daar is FNV het helemaal mee eens. De bond ziet jongeren vaak snel afhaken. "Binnen twee jaar verlaten veel jongeren de zorgsector, vanwege de hoge werkdruk, het lage loon en een slechte werk-privébalans."

Om lonen en bijvoorbeeld de onregelmatigheidstoeslag te verhogen en de werkdruk te verlagen, zal de overheid volgens FNV minstens 2,25 miljard euro moeten uittrekken.

Meer uit Binnenland

Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

18 minuten geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

46 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

1 uur geleden
Aboutaleb na bezoek wijkcentrum: mensen hebben het niet meer

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan een wijkcentrum bij het Heiman Dullaertplein, waar eerder op donderdag een 39-jarige vrouw werd doodgeschoten en haar 14-jarige dochter dodelijk werd verwond. Mensen die in hetzelfde blok wonen, kunnen donderdagavond niet terug naar huis. Zij worden opgevangen in hotels, zegt Aboutaleb.

1 uur geleden
Experiment met digitale meldplicht moet dit najaar beginnen

DEN HAAG (ANP) - Het experiment met een digitale meldplicht voor voetbalhooligans met een stadionverbod moet snel beginnen, schrijft demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. "Ik koers erop dit najaar te starten." Dat gebeurt in drie gemeenten die ze nog niet in de brief bekendmaakt.

1 uur geleden
Zorgbond NU'91 'geschokt' door gebeurtenissen Rotterdam

NIEUWEGEIN (ANP) - Beroepsorganisatie voor de zorg NU'91 is geschokt door de schietpartijen in en rond het Erasmus MC in Rotterdam. "Onze gedachten zijn allereerst bij de slachtoffers, maar het is schokkend dat dit in een ziekenhuis gebeurt", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
Ziekenhuizen betuigen steun aan Erasmus MC in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Meerdere ziekenhuizen spreken via X, het voormalige Twitter, hun medeleven uit met de medewerkers, patiënten en studenten van het Erasmus MC in Rotterdam, waar donderdag een docent is doodgeschoten en brand werd gesticht.

1 uur geleden