Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV wil 150 miljoen euro voor mensen met langdurige Covid

FNV wil 150 miljoen euro voor mensen met langdurige Covid

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet zou 150 miljoen euro opzij moeten zetten voor mensen die in de zorg en het onderwijs werken en last hebben van langdurige Covid. Door de klachten kunnen zij niet werken. Bij meer dan duizend mensen duurt dat zo lang dat ze inmiddels zijn ontslagen. Dat zeggen de FNV en de Algemene Onderwijsbond (AOb).

De bonden houden de overheid medeverantwoordelijk voor de gezondheidsklachten, omdat scholen aanvankelijk open bleven en omdat zorgmedewerkers niet de goede beschermingsmiddelen kregen. "Vele zorg- en onderwijsmedewerkers zijn op het werk besmet geraakt en lijden daar nu financiële schade door. Met een tegemoetkoming uit een overheidsfonds krijgen de helden die hun gezondheid opofferden eindelijk de erkenning voor hun situatie", zegt FNV-vicevoorzitter Kitty Jong in een verklaring.

De FNV dreigt de overheid aansprakelijk te stellen voor de schade als het fonds voor mensen met langdurige Covid er niet komt.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

copie 1 week geleden
En deze personen zijn allemaal verplicht om te prikken en booster te nemen door de RutteWEF regeringen.Ze hadden geen keus.

Meer uit Binnenland

Met ruim 1120 kilometer file drukste avondspits van het jaar

DEN HAAG (ANP) - Met ruim 1120 kilometer langzaam rijdend verkeer verdeeld over 190 files is het woensdagavond de drukste avondspits van het jaar, meldt de ANWB. Daarmee is het aantal files rondom Hemelvaart vergelijkbaar met voor corona. In 2019 stond er in het hemelvaartweekend 1028 kilometer file. Het vorige record van dit jaar stond op 785 kilometer. Dat was vlak voor de meivakantie.

2 uur geleden
Minister grijpt in bij omstreden misdaadbestrijdingsteam

DEN HAAG (ANP) - Het omstreden Multidisciplinaire Interventieteam (MIT) waarin politie, justitie en andere organisaties de georganiseerde misdaad moesten bestrijden, krijgt andere taken en een nieuwe naam. De opvolger moet zich vooral richten op de informatievoorziening en de daadwerkelijke interventies overlaten aan de verantwoordelijke diensten, schrijft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz aan de Kamer.

2 uur geleden
Opnieuw lange rijen op Schiphol door Hemelvaart

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is het woensdag opnieuw erg druk vanwege Hemelvaart. Het is een piekdag, staat op de zogenoemde druktemeter op de website van de luchthaven. In de aankomsthal bij de treinen en taxi's is het ook veel drukker dan normaal. Bij de incheckbalies van de vertrekhallen 1 en 2, waar onder meer de KLM zit, is het relatief rustig. Bij vertrekhal 3, waar de langeafstandsvluchten en budgetmaatschappijen zitten, is het weer een stuk drukker.

6 uur geleden
Dijkgraaf: samenwerken met Chinese universiteiten mogelijk risico

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is bezorgd om samenwerkingen van Nederlandse universiteiten met Chinese universiteiten die zelf voor het leger werken. Het is een onderwerp dat hem bezighoudt, zegt hij woensdagochtend in reactie op het onderzoek van onder meer Follow The Money.

7 uur geleden
Woonminister De Jonge sluit bouwen op terpen en palen niet uit

DEN HAAG (ANP) - Voor het einde van het jaar komen er aanvullende criteria voor de bouw van woningen die klimaatveranderingen moeten aankunnen; ook wel klimaatadaptief bouwen genoemd. Dat heeft woonminister Hugo de Jonge gezegd. Als woningen onder zeeniveau worden gebouwd of in de buurt van rivieren die buiten hun oevers kunnen treden, moet ervoor worden gezorgd dat bewoners "droge voeten" blijven houden. De Jonge denkt daarbij onder meer aan het bouwen op palen of op terpen.

7 uur geleden
Drukker op de weg dan normaal wegens hemelvaartweekend

UTRECHT (ANP) - Het is drukker op de weg dan gebruikelijk wegens Hemelvaart en de dagen erna, meldt Rijkswaterstaat. In het zuiden staan files, onder meer op de A2 richting Maastricht.

8 uur geleden
Onderzoekers: genderongelijkheid in relatie zelfde als voor Covid

UTRECHT (ANP) - De coronacrisis heeft de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen niet blijvend vergroot of verkleind, concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht. In de eerste maanden van de coronacrisis veranderde er wel veel in de ongelijkheid tussen partners.

8 uur geleden