Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: werknemers Organon in Oss beginnen met 24 uursstaking

FNV: werknemers Organon in Oss beginnen met 24 uursstaking

OSS (ANP) - Zo'n 250 tot 300 werknemers van farmaceut Organon in Oss leggen naar verwachting maandagavond het werk neer, meldt FNV. Vanaf 22.00 uur staken zij het klokje rond. Volgens de vakbond zijn de werknemers "het zat om te wachten tot hun werkgever hen eindelijk een goede loonsverhoging wil geven." In totaal werken er ongeveer 1100 mensen bij het bedrijf.

FNV stelt dat Organon blijft weigeren om de kant van de bond op te bewegen. "Dan leggen wij de boel stil. Het stoplicht staat bij ons niet langer op oranje, maar gaat nu op rood." Organon biedt een loonsverhoging van 3,5 procent tot 6 procent, waarvan het eerste percentage tot eind 2023. Daarnaast kunnen werknemers een eenmalige vergoeding krijgen van 1200 euro.

"De salarissen moeten sowieso structureel meestijgen met de prijzen in de winkels. Laat ze nou maar snel over de brug komen, anders gaat de boel op 10 januari weer plat", zegt FNV.

Een woordvoerder van Organon noemt de actie teleurstellend. "We proberen met man en macht te voorkomen dat patiënten hier iets van merken. Wij vinden dat we een heel goed bod hebben gedaan", aldus de zegsman. Organon staat er volgens hem voor open om verder te praten met de bonden.

Meer uit Financieel

Landelijke pinstoring in winkels is voorbij, aldus Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zorgde de storing voor problemen met 30 tot 40 procent van de pintransacties in winkels.

16 minuten geleden
Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek

GRÜNHEIDE (ANP/DPA) - De gemeenteraad van Grünheide, in de buurt van Berlijn, heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla in die plaats. Milieuactivisten hebben actie gevoerd tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook bij die vergadering.

1 uur geleden
Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

2 uur geleden
Bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol in april

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

3 uur geleden
Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

4 uur geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

5 uur geleden
Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

6 uur geleden