Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV vreest voor zo'n 200 banen bij chemiefabriek Rotterdam

FNV vreest voor zo'n 200 banen bij chemiefabriek Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Vakbond FNV vreest dat een groot deel van de werknemers van chemiebedrijf Indorama Ventures in Rotterdam hun baan verliest omdat de fabriek mogelijk sluit. De vakbond hoopt maandag meer duidelijkheid te krijgen van de directie door een protest. Komt die duidelijkheid niet, dan volgt misschien een staking, meldt een woordvoerder van de FNV.

Bij de chemische fabriek werken volgens de vakbond ongeveer 230 mensen. Die hoorden deze week dat Indorama Ventures overweegt de fabriek in de haven van Rotterdam te sluiten. FNV en de werknemers willen van het bedrijf weten of de fabriek gaat sluiten en hoeveel mensen daarmee hun baan kwijtraken. Ook moet er een goed sociaal plan komen om de werknemers snel weer aan een nieuwe baan te helpen, vindt de vakbond.

Indorama Ventures is in verschillende werelddelen actief en heeft zijn hoofdkantoor in Thailand. In de fabriek in Rotterdam worden onder meer polyesterkorrels gemaakt voor plastic verpakkingen.

Meer uit Financieel

Aandacht voor cijfers ING en Shell op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht uit naar de resultaten van ING en olie- en gasconcern Shell. ING zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. De bank zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

4 minuten geleden
Shell houdt winst hoog ondanks lagere gasprijs

LONDEN (ANP) - Olie- en gasconcern Shell blijft veel winst maken en gebruikt dit om aandeelhouders te belonen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar ging een bedrijfswinst van 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) de boeken in, 2 miljard dollar minder dan een jaar geleden, maar enkele honderden miljoenen meer dan in het voorgaande kwartaal. Begin vorig jaar waren de gasprijzen nog een stuk hoger.

6 minuten geleden
Onderzoek: opnieuw meer verzekeringen voor e-bikes afgesloten

DEN BOSCH (ANP) - Eigenaren van elektrische fietsen verzekeren hun fiets vaker, meldt marktonderzoeksbureau Multiscope na onderzoek onder ruim 5500 Nederlanders. In 2023 sloten fietseigenaren voor 621 miljoen euro aan verzekeringen af. Dat is 71 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor.

15 minuten geleden
Bouwbedrijf BAM verkoopt meer woningen dankzij particulieren

BUNNIK (ANP) - Bouwconcern BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 440 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 182 woningen van de hand gingen. De woningen werden gekocht door met name particuliere kopers, beleggers zijn nog steeds terughoudend.

47 minuten geleden
DSM-Firmenich ziet volumes weer groeien, omzet daalt licht

HEERLEN (ANP) - Voedings- en gezondheidsbedrijf DSM-Firmenich heeft de verkoopvolumes in het eerste kwartaal van het jaar weer zien groeien. De omzet daalde echter licht, mede door de aanhoudende zwakke markt voor vitamines. Het Nederlands-Zwitserse fusiebedrijf handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar.

1 uur geleden
ING boekt iets minder winst, maar vergeet aandeelhouders niet

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - ING heeft zijn kwartaalwinst licht zien afnemen. Maar de bank vindt zichzelf er sterk genoeg voorstaan om geld naar de aandeelhouders te laten gaan. Dat doet ING door voor maximaal 2,5 miljard euro aandelen in te kopen.

1 uur geleden
Toespraak Powell neemt zorgen beleggers op Wall Street niet weg

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters gingen woensdag in het laatste handelsuur kortstondig omhoog na geruststellende woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell, maar eindigden toch verdeeld. Tijdens een toelichting op het rentebesluit zei Powell dat het "onwaarschijnlijk" is dat de centrale bank de rente gaat verhogen. De koersen gingen daarop gelijk omhoog, het optimisme was echter van korte duur.

10 uur geleden