Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: vertrek Benschop spijtig, 'bang dat dit oplossing vertraagt'

FNV: vertrek Benschop spijtig, 'bang dat dit oplossing vertraagt'

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV vindt het "spijtig" dat topman Dick Benschop van Schiphol vertrekt. "Ik weet niet of aftreden de oplossing van de problemen dichterbij brengt, ik zou zeggen dat optreden eerder leidt tot oplossingen. Ik ben bang dat dit de oplossing verder vertraagt", aldus campagneleider Joost van Doesburg van FNV.

Eerder sloot onder meer FNV met Schiphol een akkoord waarmee er structurele verbeteringen zouden komen voor personeel werkzaam op de luchthaven. "Mijn vertrouwen in Benschop lag erin besloten dat wij die afspraken hadden gemaakt. Nu moet Schiphol op zoek naar iemand anders", zegt Van Doesburg.

Dat Schiphol "veel te ver vast in de race naar beneden zat" en "vastzat in steeds goedkoper worden" verwijt FNV Benschop niet. "Dat lag al besloten in de strategie voor zijn komst." Van Doesburg is verrast door het opstappen van Benschop en had het niet zien aankomen. Hij kan het wel begrijpen: "De druk op hem was hoog."

Meer uit Financieel

Noors staatsfonds berispt ExxonMobil om aanklagen klimaatbelegger

OSLO (ANP) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen het bestuur van ExxonMobil door de rechtszaak die het olie- en gasconcern voert tegen groene aandeelhouders. Met die rechtszaak ondermijnt het Amerikaanse concern de aandeelhoudersrechten, stelt het fonds. Daarom stemt de belegger op de aanstaande aandeelhoudersvergadering tegen de herbenoeming van bestuurslid Joseph L. Hooley.

33 minuten geleden
KPN: L-mobi-klanten hebben een maand tijd voor houden 06-nummer

ROTTERDAM (ANP) - Klanten van L-mobi hebben nog een maand de tijd om van provider te veranderen zodat ze hun 06-nummer kunnen behouden, meldt een woordvoerder van KPN. Donderdag werd bekend dat KPN de netwerklevering aan L-mobi stopt, omdat de virtuele provider volgens de zegsman structureel zijn rekeningen niet betaalt.

46 minuten geleden
Tesla lijkt doel van 20 miljoen auto's per jaar te laten varen

AUSTIN (ANP/DPA) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla lijkt het streven om jaarlijks 20 miljoen elektrische auto's te produceren op te geven. In het nieuwste 'impactrapport' van het bedrijf dat donderdag is uitgebracht, is de doelstelling nergens meer te vinden.

1 uur geleden
PostNL opnieuw voor rechter wegens klacht onderbetaling bezorgers

DEN HAAG (ANP) - PostNL moet vrijdag in hoger beroep voor de rechter verschijnen vanwege een klacht over onderbetaling van zelfstandige pakketbezorgers. De klacht is ingediend door de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD).

1 uur geleden
FNV dagvaardt vakbond die niet onafhankelijk zou zijn

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV daagt een andere vakbond, de Landelijke Belangen Vereniging (LBV), voor de rechter omdat die niet onafhankelijk zou zijn. De grootste vakbond van Nederland hoopt met de rechtszaak te kunnen bewijzen dat LBV geen cao's zou mogen afsluiten. LBV spreekt de beschuldiging tegen en zegt "nooit en te nimmer" afhankelijk te zijn geweest van werkgevers of werkgeversorganisaties.

2 uur geleden
Greenpeace beklimt gebouw bij TotalEnergies-kantoor in Parijs

PARIJS (ANP) - Vijf activisten van milieuorganisatie Greenpeace hebben een gebouw in de buurt van het hoofdkantoor van olie- en gasconcern TotalEnergies in Parijs beklommen. Ze ontvouwden daar een spandoek met kritiek op de strategie van het bedrijf om klimaatverandering tegen te gaan, meldt een journalist van Reuters die ter plaatse is. Vrijdagmiddag stemmen de aandeelhouders over de voortgang die Total heeft gemaakt op het gebied van zijn duurzaamheids- en klimaatdoelstellingen voor 2030.

2 uur geleden
Technologiegroep TKH stijgt op lager Damrak na koopadvies

AMSTERDAM (ANP) - TKH was vrijdag een van de schaarse winnaars op de Amsterdamse beurs. De technologiegroep kreeg een koopadvies van investeringsbank Jefferies en werd 4,6 procent hoger gezet. De vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog houdt om de hardnekkige inflatie te bestrijden, drukte echter de stemming op de beursvloeren. Op Wall Street sloot de Dow-Jonesindex donderdag 1,5 procent lager en leed daarmee het grootste dagverlies in een jaar tijd.

3 uur geleden