Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: verruim thuiswerkadvies als versoepelingen in horeca kunnen

FNV: verruim thuiswerkadvies als versoepelingen in horeca kunnen

DEN HAAG (ANP) - Het thuiswerkadvies moet eveneens worden versoepeld als de horeca en cultuursector volgende week weer open zouden kunnen, vindt vakbond FNV. Veel werknemers zijn het thuiswerken zat, is de indruk bij de vakbeweging.

Een woordvoerster geeft aan dat werknemers die dat willen bijvoorbeeld weer een of twee dagen per week naar kantoor zouden moeten kunnen. "Bijvoorbeeld voor een teamoverleg, om een nieuwe kracht in te werken of om collega's weer eens te zien."

De zegsvrouw benadrukt dat de inschatting of versoepelingen mogelijk zijn, aan het kabinet is. Maar als er dan versoepelingen komen voor bijvoorbeeld de horeca dan zou het ook logisch zijn dat het kabinet werknemers tegemoetkomt door het thuiswerkadvies wat aan te passen.

Hybride model

FNV vindt wel dat mensen straks niet meteen door hun baas verplicht moeten worden om weer op de werkvloer te verschijnen. Alles zou in goed overleg moeten gaan. Met het oog op de langere termijn is de bond voorstander van een hybride model, waarbij medewerkers die dat willen een deel van de week thuis kunnen blijven werken.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW merkt eveneens dat veel mensen "klaar" zijn met het thuiswerkadvies, dat daarom ook "eindig" zou moeten zijn. "Het bevordert creatieve processen en samenwerking niet en mensen missen het sociale contact met collega’s", erkennen de ondernemers. Maar ze vinden ook dat het thuiswerkadvies "op zich werkbaar" is. "Onze prioriteit is het openen van de nu nog gesloten sectoren. Dat gaat immers om ondernemers die hun geld weer moeten kunnen verdienen."

Meer uit Financieel

Werknemers geneesmiddelenfabrikant staken volgende week, zegt FNV

HAARLEM (ANP) - Werknemers van geneesmiddelenfabrikant Teva leggen volgende week het werk neer als het bedrijf uit Haarlem niet met een veel beter loonvoorstel komt, meldt FNV-bestuurder Agostino Di Giacomo Russo. Medewerkers zijn niet tevreden over het iets verbeterde loonbod van het Haarlemse bedrijf deze week voor een nieuwe cao, die voor zo'n 350 werknemers gaat gelden.

9 minuten geleden
Dell flink hoger op Wall Street na sterke vraag AI-servers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Het bedrijf profiteerde daarbij van een sterke vraag naar zijn servers voor kunstmatige intelligentie (AI). Ook keert het bedrijf meer dividend uit. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van liefst 30 procent.

50 minuten geleden
Problemen met boekhouding Amerikaans grondstoffenconcern ADM

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse grote handelaar in landbouwproducten Archer-Daniels-Midland (ADM) waarschuwt dat er problemen zijn met de boekhouding van het bedrijf. ADM stelt de publicatie van het jaarverslag uit, laat het bedrijf weten. In januari zette ADM onverwachts de financieel topman van het bedrijf op non-actief in afwachting van de uitkomst van een intern onderzoek.

1 uur geleden
Italiaanse regering hekelt blokkade EU verkoop ITA aan Lufthansa

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering maakt zich grote zorgen over de blokkade die de EU opwerpt tegen de verkoop van een belang in de nationale luchtvaartmaatschappij ITA aan het Duitse Lufthansa. Dat heeft minister van Financiën Giancarlo Giorgetti vrijdag gezegd tegen persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Heijmans-topman roept mensen op: maak niet overal bezwaar tegen

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders moeten stoppen met het voortdurend maken van bezwaar tegen bouwprojecten bij hen in de buurt. Die oproep deed topman Ton Hillen van bouwconcern Heijmans tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij merkt dat de maatschappij steeds individualistischer en harder is geworden. "Maar de woningzoeker staat met lege handen langs de kant."

2 uur geleden
Grote containerrederij CMA CGM vaart weer via Rode Zee

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De grote Franse containerrederij CMA CGM vaart weer via de Rode Zee. De op twee na grootste vervoerder ter wereld zegt per schip te gaan beoordelen of de situatie veilig genoeg is. Het bedrijf had eerder al gezegd dat de Franse marine ondersteuning zou bieden als de schepen de route weer zouden gaan varen.

2 uur geleden
Kredietverstrekker huursector VS in de fout bij risicocontroles

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse bank die veel geld uitleent aan beleggers in commercieel vastgoed, New York Community Bancorp (NYCB), is in de problemen geraakt. Het bedrijf heeft ontdekt dat interne controles op risico's rond kredieten niet op orde zijn. Ook ziet het bedrijf zich genoodzaakt een afschrijving van 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro) te doen op transacties uit het verleden.

2 uur geleden