Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: veel vakantieparken in gevaar door personeelstekort

FNV: veel vakantieparken in gevaar door personeelstekort

DEN HAAG (ANP) - Twee derde van de campings, vakantieparken en buitensportbedrijven in Nederland kampt met personeelstekorten. Zo'n 30 procent van de werkgevers geeft aan dat dit de toekomst van hun bedrijf in gevaar brengt, meldt FNV Recreatie na onderzoek.

"De instroom van studenten in het mbo blijft achter, nieuwe medewerkers zijn lastig te vinden en veel huidige medewerkers verruilen de recreatie voor andere sectoren", concludeert de vakbond. Het personeelstekort in de recreatiesector geldt voor onder meer hoveniers, horecamensen, technische dienstmedewerkers, beveiligers en schoonmakers.

Volgens FNV kan de sector aantrekkelijker gemaakt worden door de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Daarbij zouden er meer vaste dienstverbanden moeten komen en mogelijkheden voor ontwikkeling.

Meer uit Financieel

ABP belegt niet meer in Shell, BP en Total Energies

DEN HAAG (ANP) - Ambtenarenpensioenfonds ABP heeft "een groot deel" van zijn beleggingen in de producenten van fossiele energie verkocht. "We beleggen daarmee niet langer in grote bedrijven als Shell, BP en Total Energies", meldt het fonds.

1 uur geleden
Luxemerk Hermès wint zaak om virtuele Birkin-handtas

NEW YORK (ANP/RTR) - Het Franse luxemerk Hermès, bekend van lederwaren als handtassen, heeft in New York een zaak gewonnen van een kunstenaar die virtuele Hermès-tassen verkocht. De NFT's van Mason Rothschild, die hij verkocht als MetaBirkins, maakten volgens de rechter inbreuk op de merkrechten van Hermès en waren mogelijk verwarrend voor klanten.

2 uur geleden
Frankrijk gaat wijnoverschot in industriële alcohol omzetten

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk gaat wijnoverschotten opkopen en om laten zetten in industriële alcohol. Daar geeft het land zo'n 160 miljoen euro aan uit, maakte het ministerie van Landbouw deze week bekend. Vooral in de streek rond Bordeaux was er te veel wijn geproduceerd na een aantal goede zomers.

2 uur geleden
NXP-topman: houden ons aan regels, chips in Russische wapens pech

EINDHOVEN (ANP) - NXP houdt zich aan alle regels voor het leveren van chips aan bedrijven. Maar dat er dan toch chips van het Eindhovense bedrijf in Russische wapens terecht zijn gekomen, is pech, zegt Jean Schreurs bij radiozender BNR. Veelal gaat het om chips die door dubieuze tussenhandelaren aan verkeerde partijen zijn geleverd, aldus de directeur van NXP Nederland.

3 uur geleden
Test: plug-inhybrides veel vervuilender dan fabrikanten beweren

DEN HAAG (ANP) - Plug-inhybrideauto's, die gepresenteerd worden als een oplossing voor klimaatproblemen, stoten vaak aanzienlijk meer CO2 uit dan autofabrikanten beweren. Dat meldt Transport & Environment (T&E), een koepelorganisatie die zich inzet voor duurzaam vervoer, na onderzoek van de Oostenrijkse Technische Universiteit Graz.

4 uur geleden
Pizza werd vorig jaar 16 procent duurder in Europese Unie

LUXEMBURG (ANP/RTR) - Pizza is vorig jaar in Europa een zesde duurder geworden, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook in Nederland werden deze Italiaanse gerechten ongeveer zoveel duurder. Maar in Italië zelf viel de prijsstijging nog mee. Daar bleef die net onder de 10 procent.

4 uur geleden
ABN AMRO blinkt uit op Damrak na cijfers, Adyen keldert

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel ABN AMRO was woensdag een uitblinker op de beurs in Amsterdam. De resultaten van de bank werden positief ontvangen door beleggers op Beursplein 5 en dat werd beloond met een koerswinst van 11,4 procent. Betalingsverwerker Adyen ging juist hard onderuit na publicatie van cijfers. Ook verfproducent AkzoNobel gaf inzage in de boeken.

4 uur geleden