Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV stelt stakingen bij Tata Steel uit om 'verkennend gesprek'

FNV stelt stakingen bij Tata Steel uit om 'verkennend gesprek'

IJMUIDEN (ANP) - FNV heeft stakingen door personeel van Tata Steel in IJmuiden tot vrijdagmiddag uitgesteld. Tot die tijd wil de vakbond nagaan of onderhandelen met de staalfabrikant zin heeft.

FNV voert al enkele weken actie wegens een ophanden zijnde reorganisatie bij de staalfabrikant, waarbij wordt gevreesd voor het verlies van duizenden banen. De bond eiste in een ultimatum onder andere dat er geen gedwongen ontslagen komen bij Tata Steel in Nederland, er geen werk wordt uitbesteed en in de toekomst geen onderdelen van Tata Steel Nederland worden verkocht. Nadat Tata Steel niet op alle eisen was ingegaan, volgden er acties.

Overigens gaat een staking bij Tata Steel in IJmuiden die woensdag is begonnen gewoon door. Daarna houdt FNV tot vrijdag 13.00 uur geen acties.

Eisenpakket

De beslissing om een pas op de plaats te maken volgt daags na een gesprek tussen een delegatie van FNV met de Nederlandse en Europese directies van Tata Steel en topman T.V. Narendran van het Indiase moederbedrijf. Daarin toonde Tata Steel zich bereid om alle tien punten van het eisenpakket van FNV te bespreken, zegt vakbondsbestuurder Roel Berghuis.

FNV blijft in onderhandelingen vasthouden aan zijn "integrale" eisenpakket, kondigt Berghuis aan. "Maar onderhandelen is natuurlijk altijd een kwestie van geven en nemen. Tegelijkertijd ligt de lat van FNV nu extra hoog, na twee weken staken."

Meer uit Financieel

CBS: producentenprijzen dalen, consumentenprijzen stijgen

DEN HAAG (ANP) - Producentenprijzen van voedingsmiddelen daalden in de eerste helft van 2023, terwijl Nederlandse consumenten juist meer voor hun boodschappen in de supermarkt moesten betalen. Veel voedingsmiddelenproducenten verwachten niet dat de prijzen de komende maanden zullen stijgen. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Netflix daalt op Wall Street na nieuws over duurdere abonnementen

NEW YORK (ANP) - Netflix is dinsdag geƫindigd tussen de dalers op de beurzen in New York. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldde op basis van bronnen dat de streamingdienst zijn tarieven weer wil verhogen. Dat zou Netflix willen doen in verschillende landen, maar waarschijnlijk gaan de prijzen in de Verenigde Staten en Canada als eerste omhoog.

4 uur geleden
Actiedag vakbonden legt donderdag groot deel ov in Vlaanderen plat

MECHELEN (ANP/BELGA) - Een landelijke actiedag van Belgische vakbonden legt donderdag een groot deel van het openbaar vervoer in Vlaanderen plat. Zo meldt ov-bedrijf De Lijn die dag te rijden met gemiddeld 58 procent van alle bussen en trams.

5 uur geleden
Brussel: houd moderne chip, AI, quantum- en biotech weg bij China

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie wil vier cruciale technologieƫn uit handen van China en andere rivalen houden. Het gaat om de modernste halfgeleidertechnieken van bedrijven als het Nederlandse ASML, kunstmatige intelligentie (AI), quantumtechnologie en biotech.

5 uur geleden
Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

8 uur geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

8 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

8 uur geleden