Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: schaf kinderopvang- en zorgtoeslag af

FNV: schaf kinderopvang- en zorgtoeslag af

DEN HAAG (ANP) - De kinderopvangtoeslag en de zorgtoeslag kunnen beter worden afgeschaft. Dat zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga in De Telegraaf. Volgens hem is het huidige toeslagenstelsel "nodeloos gecompliceerd" en moet nodig op de schop.

Door de toeslagen kan het voorkomen dat mensen erop achteruitgaan als ze meer gaan verdienen, omdat ze geen recht meer hebben op toeslag. "Liefst een op de drie toeslagen wordt later weer teruggevorderd. Dat leidt tot financiƫle onzekerheid", legt Elzinga uit.

Zijn oplossing is om het geld van de kinderopvangtoeslag te gebruiken voor de kinderopvang en geld van de zorgtoeslag in te zetten om de zorgpremie te verlagen. "De afschaffing van deze toeslagen kun je financieren door de hogere inkomens meer belasting te laten betalen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

3000 agenten extra kunnen met vervroegd pensioen

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 3000 agenten en andere politiemedewerkers extra kunnen vervroegd met pensioen door een nieuw voorstel van kabinet en korpsleiding. Verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus wil het zo snel mogelijk met de vakbonden gaan bespreken. Die dreigden onlangs nog met acties.

1 uur geleden
Dode door ongeval met carnavalswagen in Meerssen

MEERSSEN (ANP) - Een ongeval met een carnavalswagen in Meerssen heeft de bestuurder het leven gekost. Dat meldt de politie. Het ongeval vond maandag plaats rond 17.30 uur op Op de Beukel in de Limburgse plaats. Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken.

1 uur geleden
Tweede ronde DNA-afname bij nabestaanden zeelieden

KATWIJK (ANP) - Nabestaanden van vermiste zeelieden in Katwijk en Scheveningen krijgen opnieuw de kans om hun DNA af te staan. Het coldcaseteam van de politie in Den Haag begon in 2014 met de identificatie van lichamen die in de loop van de jaren zijn aangespoeld.

4 uur geleden
Rotterdam zet extra vaart achter quarantainelocatie

ROTTERDAM (ANP) - GGD Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar een quarantainelocatie. Die zoektocht loopt al sinds vorig jaar, vertelt een woordvoerster, "maar vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus proberen we het versneld af te ronden". Inmiddels heeft de gezondheidsdienst een aantal mogelijke locaties op het oog.

6 uur geleden
Celstraf voor ex-marechaussee voor schenden ambtsgeheim

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft een 32-jarige voormalig marechaussee uit Vlaardingen veroordeeld voor het opzettelijk schenden van zijn ambtsgeheim. Fernando C. krijgt een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 109 dagen voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een taakstraf van 100 uur uitvoeren.

6 uur geleden
Aantal misdrijven in Amsterdam neemt nauwelijks verder af

AMSTERDAM (ANP) - Aan de jarenlange daling van het aantal misdrijven in Amsterdam lijkt in 2019 een einde te zijn gekomen. Het totale aantal geregistreerde misdrijven nam vorig jaar maar iets af, met 300 tot 88.403. Dat blijkt uit cijfers die burgemeester Femke Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) maandag hebben gepresenteerd. Wel is het aantal misdrijven nog steeds aanzienlijk lager dan tien of twintig jaar geleden, zeggen ze.

6 uur geleden
Neef vermeende topcrimineel staat terecht voor moord advocaat

AMSTERDAM (ANP) - Anouar T., neef van de onlangs in Dubai gearresteerde vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. De 26-jarige T. wordt ervan verdacht advocaat Derk Wiersum vorig jaar te hebben vermoord.

6 uur geleden