Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV roept op tot stiptheidsacties bij Tata Steel IJmuiden

FNV roept op tot stiptheidsacties bij Tata Steel IJmuiden

IJMUIDEN (ANP) - De staking bij Tata Steel in IJmuiden krijgt een vervolg. FNV heeft de medewerkers van het hoogovencomplex opgeroepen tot het houden van zogeheten stiptheidsacties. Ook wil de vakbond dat het personeel geen overwerk meer doet.

"Zo laten we het bedrijf merken wat het betekent als in de komende jaren steeds meer taken en afdelingen worden uitbesteed", zegt FNV-bestuurder Roel Berghuis.

Bij stiptheidsacties dienen medewerkers zich zo stipt mogelijk aan alle voorschriften te houden. Volgens Berghuis kunnen werknemers zo een tik uitdelen aan hun werkgever, omdat het productieproces door al dat getreuzel waarschijnlijk vertraging oploopt. Deze acties moeten duren tot 17 juni.

Staking

Woensdag kreeg Tata Steel te maken met de eerste grote Nederlandse staking in 28 jaar. Werknemers legden de ertsvoorbereiding stil, waardoor alle belangrijke fabrieksonderdelen geen grondstoffen meer kregen. Daardoor kwam de staalproductie bij de hoogovens stil te liggen. De staking duurde tot donderdagochtend vroeg.

Het personeel vreest dat er zeker duizend banen gaan verdwijnen in IJmuiden, nadat de Indiase eigenaren van het bedrijf een grote reorganisatie hadden aangekondigd in Europa. Ook is er veel woede en onbegrip over het plotselinge vertrek van Theo Henrar, tot vorige maand directievoorzitter in Nederland.

Meer uit Financieel

Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

9 minuten geleden
Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

41 minuten geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

42 minuten geleden
Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

1 uur geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

2 uur geleden
Toshiba verdwijnt na bijna driekwart eeuw van de beurs

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba wordt na 74 jaar van de beurs gehaald. Het concern maakte bekend dat voldoende aandeelhouders een bod op het bedrijf van een Japans consortium steunen. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de beursnotering in Tokio te beëindigen.

3 uur geleden
Bedrijven investeren ruim 3 procent meer

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in juli 3,3 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in transportmiddelen zoals personenauto's, overige wegvervoer en vliegtuigen en gebouwen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni namen de bedrijfsinvesteringen nog met 7 procent toe.

3 uur geleden