Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV roept op tot gelijke rechten voor huishoudelijk werkers

FNV roept op tot gelijke rechten voor huishoudelijk werkers

UTRECHT (ANP) - Huishoudelijk werkers horen dezelfde rechten te hebben als andere werknemers. Dat vindt de FNV, die het kabinet oproept een einde te maken aan hun uitzonderingspositie. Huishoudelijk werkers krijgen volgens de vakbond bij ziekte vaak niet doorbetaald en komen bij baanverlies vaak niet in aanmerking voor een sociaal vangnet.

De risico's voor huishoudelijk werkers werden door de uitbraak van het coronavirus zichtbaar. Dat staat in een verkenning van de markt voor persoonlijk dienstverlening van de Sociaal Economische Raad. Naast het baanverlies riskeerden persoonlijk dienstverleners met doorwerken hun eigen gezondheid of die van anderen, ondanks ziekteverschijnselen. "In deze coronacrisis zijn huishoudelijk werkers door de mazen van het vangnet gevallen. Na de lockdown viel hun inkomen weg en konden ze nergens aanspraak op maken", zegt Zakaria Boufangacha van de FNV.

Eind april schatte de FNV dat tienduizenden huishoudelijk werkers in Nederland door de coronacrisis hun bron van inkomsten verloren. Door de virusuitbraak werkten veel Nederlanders vanuit huis en wilden ze vanwege het besmettingsgevaar niemand over de vloer hebben, ook niet de huishoudelijke hulp.

Meer uit Financieel

Russische inkomsten olie en gas in februari 80 procent gestegen

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische inkomsten uit olie en gas zijn de afgelopen maand met 80 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de westerse sancties verdiende de Russische staat vorige maand in totaal 945,6 miljard roebel (9,6 miljard euro) aan belastingen uit de olie- en gasindustrie, vooral dankzij de hogere prijzen voor ruwe olie.

12 minuten geleden
Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

1 uur geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

1 uur geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

1 uur geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

1 uur geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van de Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

1 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

2 uur geleden