Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV pleit voor verplicht vrouwenquotum

FNV pleit voor verplicht vrouwenquotum

UTRECHT (ANP) - Raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven moeten voor ten minste 30 procent uit vrouwen bestaan. Om dat te realiseren moet een vrouwenquotum vanaf 2020 voor vier jaar verplicht worden, aldus vakbond FNV in een brief aan de Leden van de Tweede Kamer. Zij debatteren op 2 december over het te voeren emancipatiebeleid.

FNV ziet het vrouwenquotum als een eerste stap in de juiste richting. "Als dat niet werkt, moet in de toekomst worden gekeken naar een vrouwenquotum in de bestuurskamer," zo licht beleidsadviseur Jessica van Ruitenburg het standpunt toe. Verder moeten maatregelen als betere en toegankelijke voorzieningen voor de combinatie werk en zorg niet vergeten worden, vindt de bond. Ook is meer onderzoek nodig naar discriminatie van zwangere vrouwen en de werkbelasting van vrouwen die in de overgang zitten.

Andere punten die volgens FNV aandacht behoeven in het debat zijn een transitieverlof voor transgenders en de loonkloof tussen vrouwen en mannen. Op dat laatste punt schaart de vakbond zich achter het initiatief van PvdA, GroenLinks, SP en 50PLUS. Die vinden dat werkgevers moeten bewijzen dat vrouwen en mannen op de werkvloer gelijke lonen verdienen.

Meer uit Financieel

The Information: grote ontslagronde bij TikTok op komst

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - TikTok is van plan deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er "aanzienlijke ontslagen" zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

17 minuten geleden
Amazon steekt miljarden in datacenters in Spanje

MADRID (ANP/RTR) - Amazon Web Services steekt komende jaren bijna 16 miljard euro in datacenters in Spanje. De investeringen gaan specifiek naar de noordoostelijk regio Aragon, heeft de cloudtak van het webwinkelconcern aangekondigd.

42 minuten geleden
Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland heeft het voormalige Sovjetautomerk Volga nieuw leven ingeblazen. Volgens Russische media zijn er drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriële handelsbeurs.

2 uur geleden
Van Oord krijgt Spaanse opdracht voor windpark in Oostzee

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Van Oord is door het Spaanse energiebedrijf Iberdrola ingeschakeld voor de bouw van het Duitse offshore windpark Windanker. Het Rotterdamse familiebedrijf kan daarmee een nieuw windproject toevoegen aan zijn opdrachten in de Oostzee.

2 uur geleden
Justitie VS eist tot zeven jaar cel tegen oud-bestuurder FTX

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Ryan Salame, een van de voormalig bestuurders van de omgevallen cryptobeurs FTX, moet vijf tot zeven jaar de cel in. Zo luidt de eis van de Amerikaanse aanklagers, die hem beschuldigen van "ernstige misdaden" waar een "aanzienlijke straf" tegenover moet staan.

3 uur geleden
Heijmans flink hoger op afwachtend Damrak door nieuwe doelen

AMSTERDAM (ANP) - Heijmans behoorde woensdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. De bouwer presenteerde voorafgaand aan zijn beleggersdag nieuwe financiële doelen, die goed werden ontvangen door beleggers. Het bedrijf streeft onder meer naar een omzet van zo'n 3 miljard euro in 2027, tegen 2,1 miljard euro vorig jaar. Ook wil Heijmans meer dividend gaan uitkeren aan de aandeelhouders. Het aandeel werd daarop 12,5 procent hoger gezet.

4 uur geleden
Allianz: minder schepen vergaan ondanks grotere risico's

ROTTERDAM/ANTWERPEN (ANP) - Wereldwijd zijn er in 2023 26 grote schepen verloren gegaan, meldt verzekeraar Allianz. Dat is een daling van een derde op jaarbasis en het laagste aantal in de scheepvaartsector ooit, ondanks de grotere risico's voor de sector door oorlogen en geopolitieke conflicten. Dertig jaar geleden verloor de wereldwijde scheepsvloot nog ongeveer tweehonderd grote schepen per jaar.

4 uur geleden