Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: kosten mondkapjes niet op te brengen voor lage inkomens

FNV: kosten mondkapjes niet op te brengen voor lage inkomens

UTRECHT (ANP) - De kosten van mondkapjes en zelftests zijn niet meer op te brengen voor mensen met lage inkomens. Dat stelt FNV. De vakbond pleit voor een landelijke regeling om de kosten voor die groep mensen te compenseren.

Het mondkapjesadvies is uitgebreid, werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de coronapersconferentie. Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Dat geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen buiten, zoals winkelstraten, maar ook op de werkvloer. Het advies is om een wegwerpmondkapje te dragen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. Daarnaast geldt een advies om een zelftest te doen bij klachten en voor een bezoek aan anderen.

"Voor een gezin met twee kinderen kom je al snel aan tientallen euro’s extra per maand aan mondkapjes en zelftesten", zegt vicevoorzitter Kitty Jong van FNV in een toelichting. "Daar doen sommige gezinnen een of twee weken boodschappen van." Volgens FNV stellen "enkele" gemeentes al gratis tests en mondkapjes beschikbaar voor mensen met lage inkomens. De vakbond vindt dat oneerlijk en onacceptabel voor mensen die in andere delen van het land wonen. "De politiek moet zijn verantwoording nemen."

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

GeelHesje 1 week geleden
Het is een advies en geen verplichting. Die dingen zijn gewoon ongezond. Zeker als je ze lang gaat dragen en ze niet regelmatig schoonmaakt of vernieuwd. Dan kun je er maar beter geen dragen. En dat mag want het is (behalve op scholen) geen verplichting.
Pindakaas1983 1 week geleden
mensen douwen het zelfde mondkapje in de broekzak voor 22 Maanden aan een stuk gaat een biologische bom van bacterieen zijn
Pindakaas1983 1 week geleden
vroeger gewerkt in ziekenhuis ver voor Corona Met MSRA moesten we ieder 30 minuten mondkapje vervangen en je handen schrobben tot de oksels als je de voorkant van je masker aan raakte mocht die in de prullenbak en mocht je opnieuw tot de ellenbogen schrobben

Meer uit Binnenland

Ploumen: ook meldingen van seksueel machtsmisbruik binnen PvdA

AMSTERDAM (ANP) - Er zijn meldingen gedaan van seksueel machtsmisbruik binnen de PvdA, aldus politiek leider Lilianne Ploumen zondag tijden Operatie Interview in debatcentrum De Balie. "Ik weet dat er meldingen zijn gedaan en dat er naar aanleiding van die meldingen onderzoek is gedaan", aldus Ploumen in het Amsterdamse debatcentrum. Ploumen was in gesprek met journalist Naeeda Aurangzeb, die haar specifiek vroeg naar mogelijk seksueel machtsmisbruik binnen de partij.

1 uur geleden
Schedels ontdekt in water bij Zuidland (Zuid-Holland)

ZUIDLAND (ANP) - In een waterloop bij het Zuid-Hollandse Zuidland zijn vrijdag en zondag menselijke schedels gevonden. Volgens een politiewoordvoerster zijn er geen aanwijzingen dat het om een (recent) misdrijf gaat. "De schedels lijken al wat ouder te zijn", zegt ze.

3 uur geleden
65.393 nieuwe coronagevallen, achterstand neemt verder toe

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn 65.393 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw dagrecord. Het oude record was van vrijdag, toen waren het er 57.492. Zaterdag waren er na correctie 46.198 positieve coronatests.

7 uur geleden
Duizenden doen in Roermond mee aan kroegentocht

ROERMOND (ANP) - Duizenden mensen deden zondagmiddag in Roermond mee aan een alternatieve kroegentocht, georganiseerd door zeventien cafés en andere horecazaken in de Limburgse stad. De 'Tour du Roer' was uit protest tegen het coronabeleid van het kabinet. Grote groepen stonden voor de deelnemende horecazaken, waarbij mensen vaak geen 1,5 meter afstand hielden en niemand mondkapjes droeg.

7 uur geleden
Tientallen mensen aangehouden bij Philips-stadion rond PSV - Ajax

EINDHOVEN (ANP) - De politie heeft vlak voor de aftrap van de voetbalwedstrijd PSV - Ajax 38 mensen aangehouden in de buurt van het Philips-stadion in Eindhoven. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie na een bericht van De Telegraaf. De personen waren aanwezig in het gebied rondom het stadion, wat helemaal is afgesloten voor publiek door de politie. De groep werd verzocht om te vertrekken, toen de politie hen later in hetzelfde gebied weer aantrof zijn ze aangehouden.

7 uur geleden
Anne Frank Fonds kraakt onderzoeksproject naar verraad

GENÈVE/BASEL (ANP) - Het onderzoek naar het verraad van Anne Frank deugt van geen kanten, zegt de directeur van het in Zwitserland gevestigde Anne Frank Fonds. "Op bijna elke pagina staan ​​feitelijke onjuistheden." Onderzoekers stellen in een afgelopen week verschenen boek dat ze waarschijnlijk is verraden door de Joodse notaris Arnold van den Bergh.

8 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt iets toe

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is iets toegenomen. In totaal liggen er nu 1093 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis, valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is een toename van tien ten opzichte van zaterdag, toen er 1083 coronapatiënten opgenomen waren.

8 uur geleden