Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: kosten mondkapjes niet op te brengen voor lage inkomens

FNV: kosten mondkapjes niet op te brengen voor lage inkomens

UTRECHT (ANP) - De kosten van mondkapjes en zelftests zijn niet meer op te brengen voor mensen met lage inkomens. Dat stelt FNV. De vakbond pleit voor een landelijke regeling om de kosten voor die groep mensen te compenseren.

Het mondkapjesadvies is uitgebreid, werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de coronapersconferentie. Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Dat geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen buiten, zoals winkelstraten, maar ook op de werkvloer. Het advies is om een wegwerpmondkapje te dragen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. Daarnaast geldt een advies om een zelftest te doen bij klachten en voor een bezoek aan anderen.

"Voor een gezin met twee kinderen kom je al snel aan tientallen euro’s extra per maand aan mondkapjes en zelftesten", zegt vicevoorzitter Kitty Jong van FNV in een toelichting. "Daar doen sommige gezinnen een of twee weken boodschappen van." Volgens FNV stellen "enkele" gemeentes al gratis tests en mondkapjes beschikbaar voor mensen met lage inkomens. De vakbond vindt dat oneerlijk en onacceptabel voor mensen die in andere delen van het land wonen. "De politiek moet zijn verantwoording nemen."

Meer uit Binnenland

Landelijke kikkerdriltelling verlengd

NIJMEGEN (ANP) - De landelijke kikkerdriltelling, die tot en met dit weekeinde zou duren, is verlengd tot en met Tweede Paasdag. Dat meldt natuurbeschermingsorganisatie RAVON. Het blijkt toch nog "aan de koude kant" voor veel kikkers om aan nageslacht te denken.

6 minuten geleden
ING-app kan bedrag voorlezen voor blinde en slechtziende

AMSTERDAM (ANP) - Blinden en slechtzienden kunnen voortaan iets makkelijker contactloos betalen. ING heeft een functie laten ontwikkelen waarmee hun smartphone het bedrag voor het betalen voorleest, zodat ze zeker weten dat het bedrag klopt. Daardoor hoeven ze niet meer te wachten tot na de afrekening om te weten hoeveel geld ze kwijt zijn.

1 uur geleden
Nederlands zeilschip aan de grond gelopen in Noorwegen

RUGHOLMEN (ANP) - Voor de kust van Noorwegen is het Nederlandse zeilschip Noorderlicht aan de grond gelopen. Dat meldt de Noorse politie. Het schip had 26 mensen aan boord, onder wie 14 kinderen. Niemand raakte gewond.

2 uur geleden
RTL heeft na 14 maanden geen idee wanneer ITV-onderzoek klaar is

HILVERSUM (ANP) - RTL heeft, veertien maanden na de onthullingen over het programma The Voice, nog geen idee wanneer het onderzoek van producent ITV klaar is. Dat laat een woordvoerder van RTL weten. "We hebben nog niets gehoord over een mogelijk communicatiemoment", aldus RTL.

2 uur geleden
Prognose: personeelstekort zorg loopt nog veel verder op

DEN HAAG (ANP) - Het personeelstekort in zorg en welzijn neemt de komende tien jaar verder toe. Nieuw kabinetsbeleid helpt daar weliswaar tegen, maar lang niet genoeg om het tekort aan menskracht weg te nemen. Dat staat in een nieuwe arbeidsmarktprognose die minister Conny Helder (Langdurige Zorg) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

13 uur geleden
De Jonge gaat nadenken over invoering 'tochtkorting' huizen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil net zoals minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) dat de energierekening voor mensen met vooral lagere en middeninkomens zo snel mogelijk omlaag gaat en betaalbaar wordt. In een Kamerdebat drongen zowel coalitie- als oppositiepartijen aan op meer snelheid bij de verduurzaming van woningen, maar verschillende voorstellen zijn niet meteen omarmd door de minister. Hij gaat wel de voor- en nadelen van de invoering van een 'tochtkorting' op een rij zetten. De PvdA wil dat met deze maatregel de huur van een tochtig huis wordt verlaagd, zodat de bewoners hun hoge energierekening kunnen betalen.

13 uur geleden
Hof: ggz-instelling schuldig aan dood patiënte

DEN BOSCH (ANP) - Het gerechtshof in Den Bosch heeft een ggz-instelling schuldig bevonden aan het overlijden tien jaar geleden van een 29-jarige patiënte. De instelling heeft een voorwaardelijke boete van 19.500 euro gekregen.

16 uur geleden