Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV kondigt nieuwe staking bij taxfreeshops Schiphol aan

FNV kondigt nieuwe staking bij taxfreeshops Schiphol aan

SCHIPHOL (ANP) - Naar verwachting tientallen medewerkers van de taxfreeshops van See Buy Fly op Schiphol leggen woensdagmiddag een aantal uur het werk neer. Volgens vakbond FNV zijn ze het zat dat de directie al maandenlang op allerlei manieren probeert om hun lonen te verlagen en dat hun roosters steeds wisselen en pas op het allerlaatste moment bekend worden gemaakt.

Begin juli werd er ook al gestaakt bij de winkels achter de douane. Toen moesten ook enkele zaken tijdelijk dicht omdat personeel meedeed aan de actie. In de winkels van uitbater See Buy Fly/Schiphol Airport Retail (SAR) werken in totaal zo’n honderdtwintig mensen.

Het conflict gaat onder meer over een zogeheten arbeidsvoorwaardenregeling die het winkelbedrijf heeft ingevoerd voor nieuwe medewerkers. FNV maakt zich daar boos over en vindt dat de winkels op Schiphol behandeld worden als een melkkoe.

Maar directeur Simon Asmus van de onderneming gaf eerder aan dat de arbeidsvoorwaardenregeling slechts een tijdelijke maatregel betreft. Dat was nodig omdat FNV volgens hem maar niet serieus wil onderhandelen over een nieuwe cao. Asmus wil uiteindelijk nog steeds een nieuwe cao afsluiten met een vakbond, liet hij weten.

Meer uit Financieel

Grote waterstoftechniekfabriek in Rotterdam in de maak

ROTTERDAM (ANP) - De haven van Rotterdam krijgt de eerste industriële fabriek voor groenewaterstofapparatuur in Nederland. De Nederlandse start-up Battolyser Systems heeft daar vergevorderde plannen voor meldde het Havenbedrijf Rotterdam. De fabriek moet in de tweede helft van 2024 operationeel worden. Met de realisatie ervan, compleet met kantoor en laboratorium, is een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid. Komend jaar valt de definitieve beslissing over de investering.

1 minuut geleden
Treinverkeer naar België en Oostenrijk ontregeld door stakingen

DEN HAAG (ANP/BELGA) - Reizigers die maandag met de trein naar België of Oostenrijk willen, krijgen te maken met de gevolgen van stakingen door treinpersoneel in die landen. Zo rijdt de nachttrein naar Oostenrijk helemaal niet en het treinverkeer in en naar België maar beperkt, meldt de NS. De internationale treinen vanuit Nederland richting Brussel rijden vooralsnog wel.

24 minuten geleden
ACM keurt tariefverhogingen netbeheerders goed

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de voorstellen voor tariefverhogingen van de regionale netbeheerders en TenneT, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, voor 2023 goedgekeurd. Netbeheerders hebben in oktober 2022 aangegeven de transporttarieven te moeten verhogen omdat zij door de hoge energieprijzen meer geld kwijt zijn aan het inkopen van elektriciteit en gas.

49 minuten geleden
Eneco verlaagt tarieven met 12 procent voor een derde van klanten

ROTTERDAM (ANP) - Energiebedrijf Eneco verlaagt per januari de variabele tarieven van een derde van zijn klanten met 12 procent. De tarieven gaan daarmee voor de derde maand op rij omlaag, aldus het bedrijf.

1 uur geleden
Liander breidt elektriciteitsnet Gelderland en Noord-Holland uit

ALMERE (ANP) - Netbeheerder Liander gaat het elektriciteitsnet in Gelderland en Noord-Holland Noord uitbreiden en verzwaren. De dochteronderneming van Alliander zal de komende jaren in deze regio's 4500 kilometer nieuwe kabels leggen en vervangen en zo'n 1600 transformatorhuisjes plaatsen. Het gaat volgens de netbeheerder om het grootste aanbestedingstraject ooit ter waarde van ongeveer 1,5 miljard euro.

1 uur geleden
Gasprijzen op en neer met koud weer in aantocht

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De aardgasprijzen in Europa schommelden maandag, waarbij de aandacht van handelaren zich concentreerde op koud weer en mogelijke verstoringen van de bevoorrading. Dat gebeurt op het moment dat de gasopslagen nagenoeg vol zitten.

1 uur geleden
DNB: nieuwe huurregels moeten verhuisdrift niet remmen

AMSTERDAM (ANP) - De plannen van het kabinet om naast de sociale huur ook het middensegment voor huurwoningen te reguleren, moeten er niet toe leiden dat mensen minder vaak willen verhuizen voor hun werk. Als de 'verhuismobiliteit' minder wordt, zou dat slecht kunnen uitpakken voor de arbeidsmarkt, concludeert De Nederlandsche Bank in een studie.

2 uur geleden