Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV kondigt nieuwe staking bij taxfreeshops Schiphol aan

FNV kondigt nieuwe staking bij taxfreeshops Schiphol aan

SCHIPHOL (ANP) - Naar verwachting tientallen medewerkers van de taxfreeshops van See Buy Fly op Schiphol leggen woensdagmiddag een aantal uur het werk neer. Volgens vakbond FNV zijn ze het zat dat de directie al maandenlang op allerlei manieren probeert om hun lonen te verlagen en dat hun roosters steeds wisselen en pas op het allerlaatste moment bekend worden gemaakt.

Begin juli werd er ook al gestaakt bij de winkels achter de douane. Toen moesten ook enkele zaken tijdelijk dicht omdat personeel meedeed aan de actie. In de winkels van uitbater See Buy Fly/Schiphol Airport Retail (SAR) werken in totaal zo’n honderdtwintig mensen.

Het conflict gaat onder meer over een zogeheten arbeidsvoorwaardenregeling die het winkelbedrijf heeft ingevoerd voor nieuwe medewerkers. FNV maakt zich daar boos over en vindt dat de winkels op Schiphol behandeld worden als een melkkoe.

Maar directeur Simon Asmus van de onderneming gaf eerder aan dat de arbeidsvoorwaardenregeling slechts een tijdelijke maatregel betreft. Dat was nodig omdat FNV volgens hem maar niet serieus wil onderhandelen over een nieuwe cao. Asmus wil uiteindelijk nog steeds een nieuwe cao afsluiten met een vakbond, liet hij weten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Turkse overheid wijt sterk gestegen prijzen aan beleid supers

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse overheid gaat onderzoek doen naar de enorme prijsstijgingen bij vijf grote supermarktketens in het land. President Recep Tayyip Erdoğan houdt de bedrijven verantwoordelijk voor de snelle stijging van voedselprijzen in zijn land.

1 uur geleden
Benzinetekorten aan Britse pompen lopen op

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De benzinetekorten in delen van het Verenigd Koninkrijk nemen toe. Steeds meer tankstations moeten automobilisten nee verkopen, omdat ze door het nijpende chauffeurstekort in het land geen brandstof geleverd krijgen. Intussen overweegt de Britse regering om de visumregels te versoepelen zodat er snel duizenden chauffeurs uit de Europese Unie aan de slag kunnen om de problemen te verlichten en de brandstoflevering weer goed op gang te brengen.

4 uur geleden
Disney klaagt erven stripmakers aan om rechten op Marvel-helden

BURBANK (ANP/BLOOMBERG) - Walt Disney heeft rechtszaken aangespannen tegen een van de stripmakers en erfgenamen van andere stripmakers achter superhelden als Iron Man en Spider-Man. Daarmee wil het entertainmentconcern een einde maken aan de discussie over wie de rechten op de Marvel-figuren zou hebben.

5 uur geleden
Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52-bommenwerpers VS

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gaat nieuwe motoren leveren voor de Amerikaanse B-52-bommenwerpers. Daardoor moeten de verouderde toestellen weer jaren meekunnen. Met de deal is tot 2,6 miljard dollar gemoeid, heeft het Pentagon laten weten. Omgerekend is dat zo'n 2,2 miljard euro.

6 uur geleden
ING: vertrouwen kleine beleggers stabiel

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen onder particuliere beleggers is in september stabiel gebleven. Nadat de AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs deze maand nieuwe recordhoogtes heeft bereikt, verwachten beleggers die door ING zijn ondervraagd een verdere stijging tot 802 punten in december.

8 uur geleden
Lang vastgezette bestuurder Huawei verlaat Canada na deal met VS

VANCOUVER (ANP/AFP/RTR) - Huawei-bestuurder Meng Wanzhou heeft Canada verlaten en is onderweg naar China, nadat een rechter in Vancouver de uitleveringszaak tegen haar eerder op de dag officieel staakte. Daardoor mocht Meng, na bijna drie jaar onder huisarrest te hebben gestaan in Vancouver, het land weer uit.

9 uur geleden
Topvrouw Huawei mag Canada verlaten van rechter

VANCOUVER (ANP) - Een Canadese rechter heeft de uitleveringszaak tegen Huawei-bestuurder Meng Wanzhou vrijdag officieel gestaakt. Daardoor kan zij, na bijna drie jaar onder huisarrest te hebben gestaan in Vancouver, terugkeren naar China. Wanzhou sloot een deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat om haar uitlevering had gevraagd. Daarmee kwamen de aanklachten over fraude en samenzwering tegen de topvrouw te vervallen.

14 uur geleden