Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV klaagt Deliveroo aan om nabetaling aan bezorgers

FNV klaagt Deliveroo aan om nabetaling aan bezorgers

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV klaagt maaltijdbezorger Deliveroo aan omdat dat bedrijf bezorgers nog altijd niet in dienst heeft genomen. Ook hebben alle bezorgers nog recht op een nabetaling, omdat vorig jaar in hoger beroep werd geoordeeld dat alle bezorgers onder de cao vallen en geen zelfstandigen zijn. FNV wil een versnelde zitting omdat Deliveroo inmiddels heeft aangegeven Nederland zeer waarschijnlijk te verlaten aan het einde van het jaar.

De zaak wordt aangespannen namens twaalf bezorgers. Vijf daarvan werken nog altijd voor Deliveroo en eisen een arbeidsovereenkomst en een nabetaling van het te weinig ontvangen salaris. De overige zeven bezorgen niet meer voor Deliveroo en willen alleen een loonnabetaling. In totaal denkt FNV dat de nabetalingen op 350.000 euro uitkomen.

FNV heeft ook een andere zaak lopen tegen Deliveroo over nabetalingen. Die zaak, die volgende week wordt behandeld door de rechter, betreft bezorgers die al voor Deliveroo werkten voor dat bezorgbedrijf in 2018 besloot alleen nog maar met zzp'ers te willen werken. De vakbond meent dat zzp'ers in veel gevallen schijnzelfstandigen zijn en wil dat zij door bedrijven in dienst worden genomen.

Meer uit Financieel

WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

1 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

1 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

1 uur geleden
EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

3 uur geleden
Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

4 uur geleden
Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

4 uur geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

4 uur geleden