Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV hoopvol over gesprekken met Tata Steel Nederland

FNV hoopvol over gesprekken met Tata Steel Nederland

IJMUIDEN (ANP) - Bestuurder Roel Berghuis van vakbond FNV is hoopvol gestemd over de gesprekken met Tata Steel Nederland over een ophanden zijnde reorganisatie bij het staalbedrijf in IJmuiden. "Ik heb serieus de indruk dat ze eruit willen komen", aldus Berghuis. De partijen gaan volgens hem later op de avond weer om tafel zitten voor verder overleg.

Berghuis ziet bewegingsruimte bij Tata Steel Nederland over de eisen van de bonden, zoals geen gedwongen ontslagen. Bij het staalbedrijf is juist veel onrust, omdat wordt gevreesd voor groot banenverlies. Ook mogen er geen onderdelen van Tata Steel Nederland worden verkocht. Daarnaast verzetten de bonden zich tegen een eventuele integratie van Nederlandse activiteiten met Britse onderdelen.

Het nieuws van eerder op de dag dat het personeel van Tata Steel Nederland over het afgelopen gebroken boekjaar geen winstuitkering krijgt, maakt volgens de FNV-bestuurder geen deel uit van de gesprekken. Een woordvoerder van Tata Steel Nederland wilde nadrukkelijk geen mededelingen doen over de ontwikkelingen bij het bedrijf.

Acties gaan door

Een ingewijde rond het bedrijf geeft aan dat de staalfabrikant bereid is op een aantal punten richting de eisen van de bonden te bewegen. Het gaat daarbij wel om onderwerpen die uitsluitend betrekking hebben op Nederlandse werknemers en hun banen. Over andere Europabrede punten, die bijvoorbeeld ook Duits of Brits personeel raken, kan de Nederlandse directie geen toezeggingen doen zonder overleg met vertegenwoordigers daar.

De acties bij de staalfabriek in IJmuiden lopen gewoon door. Net als op woensdag wordt donderdag opnieuw gestaakt door werknemers van een locomotief die stalen plakken vervoert naar de walserij. Volgens de woordvoerder van Tata Steel Nederland zorgt dat voor een zware logistieke verstoring van de productieprocessen.

Meer uit Financieel

Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

44 minuten geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

1 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

11 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

11 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

11 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

12 uur geleden