Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV dreigt met acties bij Gall & Gall

FNV dreigt met acties bij Gall & Gall

DEN HAAG (ANP) - FNV dreigt met acties bij Gall & Gall, de grootste slijterij van Nederland en eigendom van supermarktconcern Ahold Delhaize. Volgens de vakbond zijn onderhandelingen over een nieuwe cao vastgelopen.

Werknemers eisen hogere lonen, minder werkdruk en een veiligere werkomgeving. "Maar hun werkgever gaat niet mee in die eisen. Na drie onderhandelingsronden staan medewerkers nog altijd met lege handen", stelt Koen Vermooten, bestuurder bij FNV.

FNV wil een loonsverhoging van 4,5 procent, maar Gall & Gall biedt volgens de bond niet meer dan "een krappe" 3,75 procent.

Ook wil FNV afspraken maken over het creëren van een veiligere werkomgeving. "Klanten worden steeds agressiever richting werknemers, die daar elke dag mee te maken krijgen. Dit is een maatschappelijk probleem, de afgelopen tijd waren er ook veel diefstallen in winkels", aldus Vermooten.

Een woordvoerder van Gall & Gall zegt verbaasd te zijn over de mededeling van FNV. "We hebben dinsdag een constructief overleg gehad met de vakbonden FNV en CNV waarin we een nieuw voorstel hebben gedaan voor een loonsverhoging van 3,75 procent, met daarnaast een verdere loonsverhoging van 1,75 procent per begin 2025 bij een looptijd van een nieuwe cao van zestien maanden", aldus de zegsman.

Het volgende overleg met de bonden vindt volgens hem medio mei plaats. "Het staat voor ons voorop dat we tot een goede cao komen die een verdere verbetering is voor de arbeidsvoorwaarden van onze collega's."

Meer uit Financieel

ABN AMRO: aantal nieuwe ouderenwoningen ver achter kabinetsdoel

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal nieuwe woningen voor ouderen blijft ver achter bij de kabinetsdoelen. Woonminister Hugo de Jonge kondigde in 2022 aan dat er tot 2030 jaarlijks gemiddeld 36.000 nieuwe seniorenwoningen moeten komen, maar dit jaar komen er slechts zo'n 2800 bij. De komende twee jaar blijft het aantal opleveringen ook rond dit aantal steken, meldt ABN AMRO op basis van cijfers van vakmedium Cobouw.

1 uur geleden
Crypto.com wil meer sportsponsoring na deal Miami Grand Prix

SINGAPORE (ANP) - Crypto.com wil meer sporten gaan sponsoren, nadat het handelsplatform voor cryptomunten de titelsponsor werd van het Formule 1-evenement in Florida, de Crypto.com Miami Grand Prix. Het bedrijf ziet sport als groeimotor om mensen bekend te maken met de cryptowereld, zegt Steven Kalifowitz, marketingdirecteur van Crypto.com, tegen Bloomberg News.

10 uur geleden
Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

ZHENGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend. Hierdoor kunnen de verwachtingen van marktkenners voor de verkoop van iPhones mogelijk naar boven worden bijgesteld.

14 uur geleden
Bureau: stem tegen beloning Boeing-topman van 33 miljoen dollar

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing krijgen het dringende advies om tegen een salarispakket van 32,8 miljoen dollar (31 miljoen euro) voor topman David Calhoun te stemmen. Dat meldt Adviesbureau Institutional Shareholder Services (ISS), dat onder meer pensioenfondsen en verzekeraars adviseert.

16 uur geleden
Israël doodt Palestijnse 'terroristen' op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen vijf Palestijnse terroristen gedood op de Westelijke Jordaanoever. Bij de actie raakte een Israëlische soldaat gewond. Zeker vier doden waren lid van de gewapende tak van Hamas.

1 dag geleden
Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

1 dag geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

1 dag geleden