Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: Black Friday in crisistijd bizar

FNV: Black Friday in crisistijd bizar

AMSTERDAM (ANP) - Dat veel winkelbedrijven besloten hebben om koopjesfestijn Black Friday zo uitbundig mogelijk te vieren, kan niet op de goedkeuring van FNV rekenen. Volgens de vakbond doen grote winkelketens daarmee vooral de gezondheid van de winkelmedewerkers in de uitverkoop.

Bij FNV zijn veel meldingen binnengekomen van winkelmedewerkers over grote drukte op Black Friday. Op veel plekken was het volgens de klagers een gekkenhuis. "En dat in een tijd dat iedereen offers brengt om het virus achter ons te krijgen" aldus de bond.

Volgens FNV zijn de coronarichtlijnen, met een verplichte 1,5 meter afstand tussen mensen, onverenigbaar met het koopjesfestijn. In landen als Frankrijk en Belgiƫ heeft de overheid veel strengere richtlijnen gesteld aan de grote ketens. Volgens de bond moet Nederland hier een voorbeeld aan nemen. FNV had eerder werkgevers al opgeroepen om Black Friday dit jaar over te slaan.

Winkels gesloten

Door de grote drukte in het centrum van Rotterdam moesten winkels op last van burgemeester Aboutaleb vrijdagavond eerder dicht. Winkeliersvereniging INRetail noemde het sluiten van de winkels verschrikkelijk jammer, maar ook begrijpelijk. De vereniging stelt dat de ondernemers en gemeenten er alles aan doen om de winkelstromen in de feestdagenperiode te spreiden. "Maar we hebben met z'n 17 miljoenen de verantwoordelijkheid te nemen."

Winkelbedrijven hebben bijvoorbeeld van een Black Friday al een Black Week of zelfs twee weken gemaakt, aldus een zegsman van INRetail. Verder hebben verschillende gemeente ook de parkeerkosten in daluren verlaagd om mensen te verleiden op rustige momenten te gaan winkelen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

AH van M 1 maand geleden
Belachelijk dat dit toegestaan is door de staat !!! 1 jaar overslaan alles is dat nu zo erg ? Even iedereen CHILL... Over 2 weken zitten we weer met een opleving van het virus en dan komt sint en kerst en oud en nieuw er nog aan.. Als we zo doorgaan zitten we nog jaren in tijdelijke Lockdown's en ellende man bah ! Dat vaccin is het antwoord niet dan verdwijnt Corona niet, vaccin helpt maar tijdelijk.. Verstandiger leven werkt beter, maar onze samenleving is ego, ikke ikke ikke

Meer uit Financieel

KPN wint in rode AEX, nieuwkomer InPost schiet omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak werden de resultaten van telecomconcern KPN woensdag goed ontvangen. Beleggers verwelkomden ook nieuwkomer InPost met een forse koersstijging. Op de Europese beurzen werd verder vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. Ook zijn de ogen gericht op de technologiesector. Grote Amerikaanse techbedrijven als Apple, Facebook en Tesla openen na de slotbel op Wall Street de boeken.

1 uur geleden
KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

ROTTERDAM (ANP) - KPN had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis. Bedrijven waren door de omstandigheden terughoudender met uitgaven voor telecomdiensten. Maar daar staat tegenover dat er volgens het telecombedrijf in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" waren te zien op de markt voor consumenten.

2 uur geleden
RTL zag advertentiemarkt eind 2020 aantrekken

LUXEMBURG (ANP) - RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, heeft vorig jaar financieel beter gepresteerd dan eerder voorzien. Dat kwam vooral door hogere reclame-inkomsten voor televisie in de laatste maanden van het jaar. Mediaconcerns hadden in de eerste maanden na de uitbraak van de coronapandemie nog te kampen met fors gedaalde uitgaven van adverteerders.

2 uur geleden
Consumentenbond: toezichthouders moeten optreden tegen Nintendo

DEN HAAG (ANP) - Europese toezichthouders moeten Nintendo aanpakken vanwege aanhoudende problemen met de controllers van zijn populaire spelcomputer Switch, zegt de Consumentenbond samen met negen andere Europese consumentenorganisaties. Volgens hen misleidt de Japanse fabrikant consumenten door ze niet te informeren over de beperkte levensduur van de controllers van de Switch.

3 uur geleden
Nikkei licht hoger door optimisme over bedrijfsresultaten

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht hoger geƫindigd. De verhoging van de groeiverwachting voor de wereldeconomie door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wakkerde de hoop op betere bedrijfsresultaten aan. Beleggers hielden verder hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag naar buiten komen. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 100 miljoen heeft bereikt, zorgde eveneens voor enige terughoudendheid.

3 uur geleden
VVD wil ook coronahulp voor starter die eind 2019 begon

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil dat ook starters die eind 2019 hun onderneming hebben opgezet, coronasteun krijgen. De speciale startersregeling wordt flink uitgebreid, als het aan de grootste partij ligt. "Dat er eindelijk zo'n regeling is gekomen, is een goede eerste stap van het kabinet", zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. "Maar misschien wel de belangrijkste groep starters valt erbuiten."

4 uur geleden
Grote Amerikaanse techbedrijven komen met resultaten

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zijn woensdag gericht op Silicon Valley. Techbedrijven Apple, Facebook en Tesla openen allemaal de boeken.

5 uur geleden