Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flynns poging onder strafzaak uit te komen mislukt

Flynns poging onder strafzaak uit te komen mislukt

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De voormalig nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn is het niet gelukt om onder zijn strafzaak uit te komen. Hij probeerde een rechter te dwingen de zaak te laten vallen, maar een federaal hof van beroep heeft dit maandag afgewezen. Het Amerikaans ministerie van Justitie deed in mei het verrassende verzoek Flynn te ontslaan van rechtsvervolging.

Het US Court of Appeals in Washington draaide tijdens een zeldzame 'en banc'-zitting, met alle rechters in plaats van het gebruikelijke panel van drie, met dat besluit een eerdere uitspraak van een trio rechters terug. Dat oordeelde eerder dat districtsrechter Emmet Sullivan geen andere keus had dat het verzoek van de openbaar aanklager te honoreren en de zaak tegen Flynn van de rol te halen.

Sullivan had de leiding in de zaak-Flynn en accepteerde diens bekentenis tegen agenten van de FBI te hebben gelogen over zijn contact met de Russische ambassadeur in de VS. Sullivan vond dat hij toestemming zou moeten krijgen het departement van Justitie te ondervragen om uit te vinden of het laten vallen van de zaak een gunst was aan een politieke bondgenoot van president Donald Trump.

Het ministerie van William Barr zei in mei dat het de zaak liet zitten omdat vast was komen te staan dat Flynns valse verklaringen geen "materiaal" was voor de agenten die onderzoek deden naar Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016. Justitie stelde ook dat de FBI-mensen tegen wie Flynn loog hem in feite hebben aangezet door de mand te vallen, iets wat Trump ook herhaaldelijk heeft beweerd. Lang nadat hij zijn schuld had toegegeven, probeerde Flynn die bekentenis weer in te trekken. Justitie en Trump steunden hem daarbij.

Meer uit Buitenland

Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

LOS ANGELES (ANP) - Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

1 uur geleden
Senaat stemt tegen Bidens plan voor kwijtschelden studieschuld

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft zich donderdag uitgesproken tegen een plan van president Joe Biden om een deel van de studieschuld van Amerikanen kwijt te schelden. Een paar Democraten stemden met de Republikeinen mee, waardoor een resolutie tegen het plan kon worden aangenomen.

3 uur geleden
Kosovo bereid tot nieuwe verkiezingen in onrustige noorden

BULBOACA (ANP/RTR) - Kosovo is bereid nieuwe lokale verkiezingen te houden in het noorden van het land, waar de Servische gemeenschap protesteert tegen de aanstelling van burgemeesters van Albanese afkomst. President Vjosa Osmani zei dat na een overleg met onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Moldavië. Die twee drongen aan op een nieuwe stembusgang.

4 uur geleden
Regering VK wil Johnsons appjes niet afstaan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering wil een rechter laten beoordelen of het verplicht is om appberichten van oud-premier Boris Johnson te delen met een commissie die onderzoek doet naar de corona-aanpak van het Verenigd Koninkrijk. De regering heeft de deadline om die appjes af te staan gemist en lijkt ook niet van plan de appjes te delen.

5 uur geleden
Amerikaanse sancties tegen bedrijven gelinkt aan conflict Soedan

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten hebben donderdag sancties opgelegd aan vier bedrijven die winst maken en bijdragen aan het conflict in Soedan. Zij worden gelinkt aan de Soedanese krijgsmacht en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF), die sinds halverwege april verwikkeld zijn in een gewelddadige machtsstrijd.

6 uur geleden
Rutte: eerste tekenen dat migrantenstroom via Tunesië vermindert

BULBOACA (ANP) - Er zijn tekenen dat de illegale migrantenstroom vanuit Tunesië naar EU-landen Malta en Italië afneemt. Volgens premier Mark Rutte lijken de lopende gesprekken met het Noord-Afrikaanse land om maatregelen te treffen effect te hebben. Maar "het is een eerste indicatie" en "we moeten zorgen dat het blijvend is", zei hij na afloop van een Europese top in Moldavië.

7 uur geleden
Duits treinongeluk van vorig jaar kwam door kapotte dwarsliggers

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (ANP/DPA) - Een groot treinongeluk in Zuid-Duitsland van een jaar geleden lijkt te zijn veroorzaakt doordat de betonnen dwarsliggers beschadigd waren. Onderzoekers denken dat de rails daardoor kon breken en dat de trein daarom ontspoord is.

8 uur geleden