Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flinke toename van coronapatiënten in Franse ziekenhuizen

Flinke toename van coronapatiënten in Franse ziekenhuizen

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Het aantal coronapatiënten in de Franse ziekenhuizen is flink toegenomen. Daar worden nu bijna 23.400 mensen vanwege een coronabesmetting behandeld, bijna 4000 meer dan een week eerder.

De vele ziekenhuisopnames volgen na een enorme stijging van het aantal besmettingen in Frankrijk, veroorzaakt door de extra besmettelijke omikronvariant van het coronavirus. Dinsdag werden ruim 368.000 nieuwe infecties geregistreerd. Nog nooit eerder waren het er op één dag zoveel.

Omikron is milder dan delta en andere coronavarianten, maar sluit ernstige ziekte niet uit en kan dus alsnog leiden tot een ziekenhuisopname. Woensdagochtend werd ook bekend dat in Frankrijk in 24 uur bijna 3150 nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in de ziekenhuizen en net iets minder dan 500 op de intensive cares, waar in totaal bijna 4000 mensen met Covid-19 liggen.

Piekmoment

Het is volgens gezondheidsminister Olivier Véran te vroeg om te zeggen of de vijfde besmettingsgolf heeft gepiekt. "We hebben nog wat tijd nodig om uit te zoeken of we in de buurt zijn van een piek", zei hij tegen radiozender France Info. De minister vertelde ook dat de deltavariant steeds minder vaak voorkomt.

Ook in andere landen zorgen recordaantallen van besmettingen tot een toestroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen. In de Verenigde Staten liggen ongeveer 146.000 coronapatiënten in de ziekenhuizen en in het Verenigd Koninkrijk ruim 18.000.

Meer uit Buitenland

Pence zet zich bij start van presidentscampagne af tegen Trump

ANKENY (ANP) - De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zich bij de aftrap van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen afgezet tegen Donald Trump. Zijn "voormalige running-mate", zoals Pence Trump noemde, vindt zichzelf belangrijker dan de grondwet, zo zei hij.

59 minuten geleden
Rechtbank Italië schrapt coronazaak tegen oud-premier Conte

BRESCIA (ANP/RTR) - Een Italiaanse rechtbank heeft een zaak tegen oud-premier Giuseppe Conte en voormalig gezondheidsminister Roberto Speranza geseponeerd. Ze werden beschuldigd van nalatigheid bij hun aanpak in de beginfase van de coronapandemie in 2020.

1 uur geleden
Oekraïne vraagt om internationale hulp na verwoesting van dam

KYIV (ANP/RTR/AFP) - De Oekraïense regering heeft de internationale gemeenschap om hulp gevraagd bij de rampenbestrijding na de verwoesting van de Kachovka-dam, eerder deze week. President Volodymyr Zelensky heeft de situatie aan de telefoon besproken met de Franse president Emmanuel Macron. Die zegt "de komende uren" hulp te sturen. Premier Denys Sjmyhal deed een oproep aan internationale organisaties om bij te springen.

1 uur geleden
Gratie voor vriendin van Belarussische journalist Protasevitsj

MINSK (ANP/AFP) - Na haar vriend Roman Protasevitsj heeft ook de Russische Sofia Sapega gratie gekregen. Zij zaten samen in het Ryanair-toestel dat in mei 2021 tijdens een vlucht van Griekenland naar Litouwen in Belarus aan de grond werd gezet. Volgens het staatspersbureau BELTA heeft president Aleksandr Loekasjenko gratie verleend en is zij overgedragen aan Rusland.

3 uur geleden
Charles haalt uitgesteld staatsbezoek Frankrijk in september in

LONDEN (ANP/RTR) - Koning Charles en koningin Camilla gaan in september op staatsbezoek naar Frankrijk. Aanvankelijk zou de Britse koning in maart al een staatsbezoek brengen aan Frankrijk, maar het bezoek werd in overleg met de Franse president Emmanuel Macron uitgesteld wegens onrust rondom de omstreden pensioenhervorming.

3 uur geleden
Christendemocraten in EU-parlement op ramkoers met Timmermans

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie intimideert Europarlementariërs die kritisch zijn over de door vicevoorzitter Frans Timmermans voorgestelde Natuurherstelwet. Dat zei een aantal christendemocraten, onder wie CDA-delegatieleider Esther de Lange, op een persconferentie in Brussel.

4 uur geleden
Paus Franciscus ondergaat buikoperatie zonder complicaties

VATICAANSTAD (ANP/RTR/AFP) - Paus Franciscus heeft woensdag een buikoperatie ondergaan, meldt het Vaticaan. Daarbij traden geen complicaties op. Het gaat goed met het hoofd van de rooms-katholieke kerk. Hij maakte volgens zijn arts een grapje vlak nadat hij wakker werd.

4 uur geleden