Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

De Dow-Jonesindex eindigde met een koerswinst van 2 procent op 31.880,24 punten. De brede S&P 500 steeg 1,9 procent tot 3973,75 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,6 procent tot 11.535,27 punten.

VMware dikte bijna 25 procent aan. Volgens bronnen is chip- en softwaremaker Broadcom in vergevorderde gesprekken om het bedrijf voor 60 miljard dollar over te nemen. Het veel grotere Broadcom daalde ruim 3 procent. Michael Dell, oprichter van computerconcern Dell, heeft een belang van 40 procent in VMware.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase kreeg er meer dan 6 procent bij. Topman Jamie Dimon van de grootste bank van de Verenigde Staten zei dat de "donkere wolken" over de Amerikaanse economie kunnen opklaren. Branchegenoten als Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo gingen tot 6 procent omhoog.

De in New York genoteerde Chinese taxidienst Didi Global werd 4 procent lager gezet. Het bedrijf zet zijn geplande stopzetting van de Amerikaanse beursnotering door na goedkeuring van de aandeelhouders. Naar verwachting zal dat proces rond 12 juni worden afgerond.

Electronic Arts

Electronic Arts steeg meer dan 2 procent na geruchten in de media dat de ontwikkelaar van videogames actief op zoek is naar een koper of een fusiepartner. Zo zou het bedrijf gesprekken hebben gevoerd met onder meer Disney, Apple en Amazon. De producent van auto-onderdelen American Axle & Manufacturing klom bijna 7 procent. Dat bedrijf meldde juist niet bezig te zijn met een verkoopproces.

De euro was 1,0690 dollar waard, tegen 1,0678 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 110,63 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 113,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ArcelorMittal onderaan in rode AEX na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - ArcelorMittal was dinsdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die ook een stevig verlies liet zien. Het staalconcern werd door de kenners van Deutsche Bank van de kooplijst gehaald en zakte 5 procent. De algehele stemming op de beursvloeren was eveneens negatief. Maandag leek de Europese beurshandel nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

13 minuten geleden
Concurrentie onder kopers op woningmarkt neemt sterk toe

AMSTERDAM (ANP) - De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

25 minuten geleden
Rabobank gaat tot 1 miljard euro aan certificaten terugkopen

UTRECHT (ANP) - Rabobank gaat tot 1 miljard euro aan certificaten van de bank terugkopen. Het is voor het eerst dat de bank zijn certificaathouders, een soort aandeelhouders zonder stemrecht, een dergelijk aanbod doet.

26 minuten geleden
Microsoft investeert in AI-bedrijf G42 uit Abu Dhabi

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft investeert 1,5 miljard dollar in het in Abu Dhabi gevestigde bedrijf voor kunstmatige intelligentie G42. Dat bedrijf gaat gebruikmaken van het cloudplatform Azure van Microsoft voor zijn AI-toepassingen en Microsoft-president Brad Smith krijgt een bestuurszetel bij G42.

38 minuten geleden
Uitbater snellaadstations Fastned groeit hard door

AMSTERDAM (ANP) - De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned maakt een stevige groei door. Het beursgenoteerde bedrijf profiteert vooral van de opmars van de elektrische auto op de Nederlandse wegen en die van omringende landen.

1 uur geleden
Beleggers wachten op reactie Israël na aanval door Iran

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst dinsdag af op een flink lager begin. De Europese beurshandel leek maandag nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

1 uur geleden
Winstalarm Duits luchtvaartconcern Lufthansa door stakingen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld, onder druk van een reeks stakingen van cabine- en grondpersoneel in een loonconflict. Ook heeft Lufthansa te maken gehad met stakingen van luchthavenbeveiligers waardoor veel vluchten geschrapt moesten worden.

1 uur geleden