Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

De Dow-Jonesindex eindigde met een koerswinst van 2 procent op 31.880,24 punten. De brede S&P 500 steeg 1,9 procent tot 3973,75 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,6 procent tot 11.535,27 punten.

VMware dikte bijna 25 procent aan. Volgens bronnen is chip- en softwaremaker Broadcom in vergevorderde gesprekken om het bedrijf voor 60 miljard dollar over te nemen. Het veel grotere Broadcom daalde ruim 3 procent. Michael Dell, oprichter van computerconcern Dell, heeft een belang van 40 procent in VMware.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase kreeg er meer dan 6 procent bij. Topman Jamie Dimon van de grootste bank van de Verenigde Staten zei dat de "donkere wolken" over de Amerikaanse economie kunnen opklaren. Branchegenoten als Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo gingen tot 6 procent omhoog.

De in New York genoteerde Chinese taxidienst Didi Global werd 4 procent lager gezet. Het bedrijf zet zijn geplande stopzetting van de Amerikaanse beursnotering door na goedkeuring van de aandeelhouders. Naar verwachting zal dat proces rond 12 juni worden afgerond.

Electronic Arts

Electronic Arts steeg meer dan 2 procent na geruchten in de media dat de ontwikkelaar van videogames actief op zoek is naar een koper of een fusiepartner. Zo zou het bedrijf gesprekken hebben gevoerd met onder meer Disney, Apple en Amazon. De producent van auto-onderdelen American Axle & Manufacturing klom bijna 7 procent. Dat bedrijf meldde juist niet bezig te zijn met een verkoopproces.

De euro was 1,0690 dollar waard, tegen 1,0678 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 110,63 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 113,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Topman Ryanair zegt dat vliegtickets te goedkoop zijn

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtickets zijn eigenlijk "te goedkoop" en de prijzen zullen de komende vijf jaar moeten stijgen om voor luchtvaartmaatschappijen rendabel te blijven. Dat heeft Ryanair-topman Michael O'Leary gezegd in een interview met zakenkrant Financial Times.

2 uur geleden
Spaans cabinepersoneel Ryanair kondigt nieuwe stakingen aan

MADRID (ANP/RTR) - Het in Spanje gevestigde cabinepersoneel van Ryanair is van plan deze maand nog twaalf dagen te staken. Daarmee willen de boze pursers, stewards en stewardessen betere arbeidsomstandigheden afdwingen. Daardoor lijkt de chaos in de luchtvaart deze vakantieperiode nog groter te worden dan hij al is.

3 uur geleden
Duitse waakhond sluit energierantsoenen komende winter niet uit

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Het valt niet uit te sluiten dat er in Duitsland komende winter rantsoenen komen voor de hoeveelheid stroom en gas die je kan gebruiken. Dat heeft de baas van de Duitse federale toezichthouder voor de gasinfrastructuur Bundesnetzagentur gezegd in een interview dat is gepubliceerd in meerdere kranten in het land.

4 uur geleden
Groot Frans wijnbedrijf mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het grote Franse wijnbedrijf Groupe Castel is mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Franse aanklagers op het gebied van terrorismebestrijding hebben een onderzoek geopend naar verdachte betalingen die het drankenconcern zou hebben gedaan aan lokale milities.

5 uur geleden
Ghana klopt bij IMF aan voor hulp bij oplossen schuldencrisis

ACCRA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Ghana klopt bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan voor financiële steun. Het Afrikaanse land kampt met grote schulden en nu centrale banken wereldwijd de rentes aan het verhogen zijn of gaan verhogen, dreigen er financiële problemen voor de grote cacao- en goudproducent.

7 uur geleden
Pralinemaker lang dicht door salmonella bij Belgische chocolareus

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische chocolatier en maker van pralines Neuhaus moet zijn productie waarschijnlijk weken stilleggen na de ontdekking van salmonella bij de grote chocoladeproducent Barry Callebaut. Dat heeft topman Ignace Van Doorselaere gezegd in een interview in de Belgische krant La Dernière Heure.

8 uur geleden
Krant: ING brengt aantal vestigingen in België verder terug

BRUSSEL (ANP/BELGA) - ING gaat het aantal vestigingen in België nog verder terugbrengen. Het aantal zogeheten zelfstandige agenten, die bij de zuiderburen veel vestigingen runnen, moet met ruim de helft omlaag, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van ingewijden.

9 uur geleden