Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

De Dow-Jonesindex eindigde met een koerswinst van 2 procent op 31.880,24 punten. De brede S&P 500 steeg 1,9 procent tot 3973,75 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,6 procent tot 11.535,27 punten.

VMware dikte bijna 25 procent aan. Volgens bronnen is chip- en softwaremaker Broadcom in vergevorderde gesprekken om het bedrijf voor 60 miljard dollar over te nemen. Het veel grotere Broadcom daalde ruim 3 procent. Michael Dell, oprichter van computerconcern Dell, heeft een belang van 40 procent in VMware.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase kreeg er meer dan 6 procent bij. Topman Jamie Dimon van de grootste bank van de Verenigde Staten zei dat de "donkere wolken" over de Amerikaanse economie kunnen opklaren. Branchegenoten als Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo gingen tot 6 procent omhoog.

De in New York genoteerde Chinese taxidienst Didi Global werd 4 procent lager gezet. Het bedrijf zet zijn geplande stopzetting van de Amerikaanse beursnotering door na goedkeuring van de aandeelhouders. Naar verwachting zal dat proces rond 12 juni worden afgerond.

Electronic Arts

Electronic Arts steeg meer dan 2 procent na geruchten in de media dat de ontwikkelaar van videogames actief op zoek is naar een koper of een fusiepartner. Zo zou het bedrijf gesprekken hebben gevoerd met onder meer Disney, Apple en Amazon. De producent van auto-onderdelen American Axle & Manufacturing klom bijna 7 procent. Dat bedrijf meldde juist niet bezig te zijn met een verkoopproces.

De euro was 1,0690 dollar waard, tegen 1,0678 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 110,63 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 113,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Meer winst voor verfbedrijf AkzoNobel op vrijwel vlakke omzet

AMSTERDAM (ANP) - Verfproducent AkzoNobel, bekend van merken als Sikkens en Flexa, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een hogere winst behaald. Het bedrijf profiteerde van kostenbesparingen en lagere grondstofkosten. De omzet was vrijwel onveranderd in vergelijking met een jaar eerder.

11 minuten geleden
Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten, zegt Consumentenbond

DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten van levensmiddelen bezuinigen op dure ingrediënten, stelt de Consumentenbond. Uit een onderzoek naar ruim zeshonderd producten in de supermarkt komt naar voren dat bij meer dan een kwart van de producten de samenstelling sinds 2019 is veranderd. Zo bevat slagroomijs minder slagroom en kippensoep minder kip. "De fabrikanten hangen al deze 'verbeteringen' niet aan de grote klok. Terwijl als ze maar een beetje meer van het hoofdingrediënt in een product stoppen, ze dit meestal wel luid verkondigen", zegt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond.

21 minuten geleden
WSJ: VS bestraffen Chinese banken die Rusland helpen in Oekraïne

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn bezig met het opstellen van sancties die dreigen een aantal Chinese banken af te sluiten van het mondiale financiële systeem, meldt The Wall Street Journal. De VS hopen met de sancties de commerciële steun van Beijing aan de Russische militaire productie te stoppen. Dat moet bondgenoot Oekraïne helpen in zijn strijd tegen Rusland.

1 uur geleden
Boetes door AI-wet duren nog even, voorbereidingen wel al nodig

DEN HAAG (ANP) - De baanbrekende Europese wet voor kunstmatige intelligentie (AI) zet bedrijven flink aan het werk om aan de strenge regels te voldoen. Zij lopen de komende jaren nog geen serieus risico op boetes, maar toch dringen jurist Irvette Tempelman en AiNed-voorzitter Willem Jonker eropaan alvast met de voorbereidingen te beginnen. "Het aanpassen van dit soort bedrijfsprocessen duurt vaak heel lang", zegt Tempelman, die namens werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland dinsdag een internationaal AI-congres organiseert.

1 uur geleden
Brancheorganisaties slaan alarm om nieuwe eisen cyberveiligheid

DEN HAAG (ANP) - Duizenden bedrijven dreigen al binnen enkele maanden belangrijke klanten en omzet kwijt te raken omdat ze nog niet bekend zijn met nieuwe Europese eisen op het gebied van cybersecurity. Daarvoor waarschuwen 63 branche- en koepelorganisaties, waaronder MKB-Nederland, Techniek Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Bouwend Nederland en Bovag.

6 uur geleden
Aantal nog te bouwen woningen iets gedaald

DEN HAAG (ANP) - Het aantal woningen waarvoor vorig jaar een bouwvergunning werd verleend of waarvan de bouw al gaande was, is licht gedaald vergeleken met het jaar daarvoor. Er zaten 177.500 woningen in de 'pijplijn', 300 minder dan in 2022. Ook vergeleken met 2021 veranderde er weinig, ondanks het grote woningtekort in Nederland. Het gaat om woningen die nog niet zijn opgeleverd.

6 uur geleden
Brancheorganisaties slaan alarm om nieuwe eisen cyberveiligheid

DEN HAAG (ANP) - Duizenden bedrijven dreigen al binnen enkele maanden belangrijke klanten en omzet kwijt te raken omdat ze nog niet bekend zijn met nieuwe Europese eisen op het gebied van cybersecurity. Daarvoor waarschuwen 63 branche- en koepelorganisaties, waaronder MKB-Nederland, Techniek Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Bouwend Nederland en Bovag.

7 uur geleden