Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flinke koersval bitcoin op rustige beursdag in VS

Flinke koersval bitcoin op rustige beursdag in VS

NEW YORK (ANP) - Cryptomunt bitcoin verloor dinsdag flink aan waarde. De digitale munt trok daarmee de aandacht op de financiële markten. Verder was het namelijk een redelijk rustige dag voor beleggers. De belangrijkste beursgraadmeters op Wall Street kwamen nauwelijks van hun plek. Beleggers zijn vooral in afwachting van belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten, later deze week.

De bitcoin was rond de slotbel op de beurzen in New York minder dan 33.000 dollar waard. Daarmee was de munt goed voor een dagverlies van 8 procent. Cryptohandelaren reageerden op een bericht dat de Amerikaanse autoriteiten de hand hebben kunnen leggen op miljoenen dollars aan bitcoins. Die waren vorige maand als losgeld betaald aan de hackers achter de grote cyberaanval op oliepijplijnenbedrijf Colonial Pipeline.

Op de cryptomarkt zijn daardoor zorgen ontstaan dat de bitcoin toch niet zo veilig en anoniem blijkt te zijn als gedacht, aangezien de overheid erin slaagde de vorige maand betaalde bitcoins terug te vinden. De koers van de bitcoin is sinds de piek van meer dan 60.000 dollar die in april werd bereikt bijna gehalveerd. De waarde van de munt staat ook onder druk door strengere regelgeving van autoriteiten en regelmatige kritiek van Tesla-topman Elon Musk op de bitcoin.

Tesla

Tesla verloor 0,3 procent aan beurswaarde. Aan het begin van de handelsdag was nog wel sprake van een beperkte openingswinst. Het bedrijf leverde in China vorige maand fors meer auto's af in vergelijking met een maand eerder. Daarmee herstelde de autoproducent van de dip in leveringen in april, toen de productie van elektrische auto's tijdelijk was opgeschort vanwege onderhoud van de Chinese fabriek.

De toonaangevende Dow-Jonesindex in New York eindigde 0,1 procent in de min op 34.599,82 punten. De breed samengestelde S&P 500 won een fractie tot 4227,26 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 13.924,91 punten.

Reddit

Bioscoopketen AMC Entertainment ging licht hoger de handel uit. Daarmee werd voortgeborduurd op een koerswinst van 15 procent op maandag. AMC is een van de zogeheten Reddit-aandelen, vernoemd naar internetforum Reddit waar beleggers elkaar ertoe aanzetten massaal bepaalde stukken op te kopen. Boeing kreeg verder een bestelling voor extra vliegtuigen, omdat Southwest Airlines gebruik maakte van een optie die de maatschappij had om een eerdere bestelling nog wat uit te breiden. Het aandeel Boeing bleef min of meer vlak en Southwest Airlines werd ruim 1 procent hoger gezet.

De euro stond op 1,2174 dollar, tegen 1,2178 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 70,24 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 72,38 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

13 minuten geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

1 uur geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

1 uur geleden
Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon zet opmars voort in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Aegon zette vrijdag de opmars voort op het Damrak en won ruim 1 procent na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. De verzekeraar kreeg er donderdag al bijna 9 procent bij na goed ontvangen kwartaalcijfers. Beleggers deden het verder rustig aan nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt. Ook staakte Wall Street donderdag de rally die volgde op de meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Britse economie krimpt door zuinige consument

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gekrompen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Het is de eerste krimp in het Verenigd Koninkrijk sinds het begin van de coronacrisis. De omvang van de economie nam 0,1 procent af, wat wel minder was dan economen in doorsnee hadden verwacht. Vooral huishoudens hielden de uitgaven scherper in de gaten.

2 uur geleden
De Volksbank houdt winst in eerste jaarhelft stabiel

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft over de eerste zes maanden van het jaar een winst van 95 miljoen euro in de boeken gezet. Daarmee hield het concern achter onder meer SNS en RegioBank 1 miljoen euro meer over onder de streep in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden