Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flink wat voorstanders vaccinatieplicht, maar nog meer tegen

Flink wat voorstanders vaccinatieplicht, maar nog meer tegen

AMSTERDAM (ANP) - In Nederland is 36 procent van de bevolking voor een vaccinatieplicht, maar 43 procent is daar tegen. Dat constateert I&O Research in een onderzoek in opdracht van de NOS.

Ook onder gevaccineerden is de verdeeldheid groot, daar is 41 procent het wel eens met een plicht, maar toch ook nog 36 procent tegen.

De stelling die werd voorgelegd was: "Degenen die nu nog niet gevaccineerd zijn moeten verplicht worden zich te laten vaccineren." Jongeren zijn het er voor 60 procent mee oneens, van de 65-plussers is 58 procent het er juist wel mee eens.

Gekeken naar politieke voorkeur zijn het alleen de CDA-kiezers die, met 55 procent, in meerderheid voor vaccinatieplicht zijn.

Het onderzoek had plaats van vrijdag 3 tot maandagochtend 6 december. In totaal werkten 2053 volwassen Nederlanders mee aan de representatieve steekproef.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
Mensen die voor verplichte injectie's zijn moeten zich even heel goed beseffen wat zo'n wet in praktijk kan inhouden. Dat een overheid de bevolking verplicht in kan spuiten met alles dat ze maar willen. Dat wil je echt niet in een wet hebben staan hoor!!! En we kennen Den Haag als die dit eenmaal goedgekeurd heeft dan is de verplichte voltooid leven injectie van D666 het volgende "prikje" dat (bepaalde groepen) mensen gaan krijgen. Geheel legaal. Dat mag echt niet gaan gebeuren ja!!!!
Pindakaas1983 1 maand geleden
aangezien myocarditis de pan uit reist zou verplicht vaccineren leiden tot een Massa Zorg infarct
Pindakaas1983 1 maand geleden
Al was 100% voor een vaccinatie plicht, het gaat tegen de grondwet in behoud van lichamelijke integriteit.
roboehlen 1 maand geleden
Ben wel gevaccineerd, maar dit moet toch echt een eigen keuze blijven. Als autist heb ik zeer weinig contactmomenten maar heb me laten vaccineren voor mijn honden. Ja, mijn honden, niet voor de (egoïstische) 'medemens'. Het zal toch te gek voor woorden zijn als ze je verplichten om het half jaar een booster te laten nemen terwijl je amper ergens komt. Dat ze het er al over hebben is het begin. Als de 'nood' hoog is wordt het opeens een must. Mij niet gezien met die boosterprikken. Bij honden titeren ze om te kijken hoeveel antistoffen er nog aanwezig zijn en bij bepaalde entingen (Distemper/Hepatitis/Parvo) moeten de antistoffen op zijn laagst zijn anders pakt de enting niet eens. Laat ze eerst eens goed uitzoeken hoe het zit en dan zie ik wel verder. Ze kunnen wel zeggen dat de werkzaamheid vermindert maar over procenten wordt niet gesproken. Slager keurt zijn eigen vlees.
Geel Hesje 1 maand geleden
Mooi zo. Het kan niet bestaan dat een overheid iedereen verplicht in mag spuiten met alles dat ze maar willen! Niemand kan verplicht worden zijn/haar lichaam ter beschikking te stellen om medische exprimenten op uit te voeren. Mensen die vinden van wel mag ik dus ook verplicht met vanalles in komen spuiten wat ik maar wil? Lijkt me niet he.
Louis53 1 maand geleden
Ik vind dat toch heel opvallende en betwijfel ten zeerste of dit wel klopt of dat het een onderzoek is door de NIET gevaccineerden. Anders begrijpen blijkbaar beseffen zoveel gevaccineerden dan niet dat de beperkingen van nu direct verband houden met het gedrag van ALLE NIET-GEVACCINEERDEN. Maar ja de NIET gevaccineerden zijn en blijven en stelletje egoïsitische klootzakken die direct opgesloten zouden moeten worden omdat ze een gevvar bieden voor de volksgezondheid. Ook al intereseert ze dat echt helemaal niets. Het is "ICH UBER ALLEN", stelletje schoften.
Zeeuw65 1 maand geleden
Ik vind dat men een vaccinatieplicht moet instellen. Op vakantie is dat ook normaal. Als je naar bepaalde landen wil moet je eerst een prik halen anders mag je niet mee. En bij de geboorte krijg je ook al prikken. Niemand wil polio maar schijnbaar is er een groep die wel covid wil. Het is niet alleen voor jezelf maar juist voor een ander. De prik niet nemen is egotistisch. Je wil je familie toch niet opzadelen met covid waarbij er nog steeds doden vallen. En buiten dat ik zag het van de week weer in goes. Weer 2 nieuwe ongevaccineerden die met covid binnenkwamen. De ene is direct naar Groningen gebracht de ander naar Dortmund. Terugreis en mogelijk verblijf eerst voorschieten he in Buitenland. Ze komen je niet ophalen na een maand. Dan sta je in Dortmund op straat en moet je maar zien terug te komen.

Meer uit Binnenland

Activisten bos naast autoproducent VDL Nedcar 'uitgehongerd'

BORN (ANP) - De actievoerders in het Sterrebos in Limburg zitten na 24 uur nog steeds in de bomen. Dat meldt actiegroep Red het Sterrebos op Twitter. "Ze zetten in op uithongeren en uitputting", laat een van de activisten weten.

36 minuten geleden
Tineke de Nooij wil nooit helemaal afscheid nemen van de radio

HILVERSUM (ANP) - Voor Tineke de Nooij komt zaterdag na ruim zestig jaar een einde aan haar radiocarrière. In een extra lange uitzending van haar TinekeShow op NPO Radio 5 vanuit Beeld & Geluid in Hilversum neemt ze afscheid van haar luisteraars. Maar voorgoed weggaan bij de radio is ze niet van plan. "Het is het leukste vak ter wereld", zegt De Nooij.

1 uur geleden
Tweede dag bezetting bos bij VDL Nedcar

BORN (ANP) - Activisten van Red Het Sterrebos houden zaterdag voor de tweede dag op rij het bos pal naast autofabriek Nedcar bij Born bezet. Ze gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ruim twintig activisten hebben zich verschanst in hangmatten boven in de bomen.

4 uur geleden
Grote opkomst verwacht bij manifestatie tegen seksueel geweld

AMSTERDAM (ANP) - Bij een demonstratie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag op het Museumplein in Amsterdam wordt zaterdagmiddag een grote toeloop verwacht. Aanleiding voor de demonstratie 'No blame, but change' zijn de misstanden rond het tv-programma The Voice of Holland.

4 uur geleden
Docent Groningse universiteit toch geschorst om complottheorieën

GRONINGEN (ANP) - Een universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die zou hebben geprobeerd leerlingen te overtuigen van allerlei complottheorieën mag voorlopig toch geen les meer geven. Eerder zei de universiteit nog dat de docent alleen zijn vak over kritisch denken niet meer mocht geven, maar andere lessen wel.

10 uur geleden
Bezetters bos naast VDL Nedcar brengen nacht in bomen door

BORN (ANP) - De naar schatting twintig bezetters van een bos naast VDL Nedcar brengen de nacht van vrijdag op zaterdag in de bomen door. Ze liggen in hangmatten, hoog in de bomen, en zijn niet van plan het bos te verlaten, lieten ze vrijdag weten. De activisten gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ze gaan naar eigen zeggen pas weg als ze de garantie krijgen dat het bos niet gekapt wordt.

11 uur geleden
COC Nederland tegen minister: kom dit jaar met meerouderschapswet

AMSTERDAM (ANP) - COC Nederland wil dat minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) dit jaar een meerouderschapswet presenteert. De belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap pleit daar mede namens vier andere organisaties voor in een brief aan de nieuwe minister.

11 uur geleden