Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flink minder dagelijkse coronadoden in Duitsland

Flink minder dagelijkse coronadoden in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe coronadoden in Duitsland is het afgelopen etmaal flink lager dan op zaterdag. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt zondag 349 sterfgevallen tegen 879 een dag eerder.

In totaal zijn in Duitsland sinds de uitbraak van het coronavirus 51.870 personen overleden aan de gevolgen van Covid-19. Ook raakten er zeker 2.134.936 mensen besmet met het virus. Het RKI maakte zondag melding van 12.257 nieuwe besmettingen, tegenover 16.417 op zaterdag. Dat er sprake is van een daling rond het weekend en vervolgens van een stijging van het aantal gevallen naarmate de week vordert, is in Duitsland een gebruikelijk patroon.

De autoriteiten hebben een strenge lockdown afgekondigd om verdere verspreiding tegen te gaan en ook grenssluitingen worden niet uitgesloten. In Duitsland moesten horecazaken, bioscopen, theaters en sportlocaties in november al dicht. Een maand later volgden ook scholen en niet-essentiële winkels. Die beperkingen blijven tot half februari van kracht.

In Duitsland werd vrijdag voor het eerst de Braziliaanse variant van het coronavirus vastgesteld. Een functionaris van de deelstaat Hessen heeft laten weten dat de geïnfecteerde persoon in kwestie donderdag in Frankfurt arriveerde vanuit Brazilië.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Duitse rechter verbiedt verscherpt toezicht op AfD

KEULEN (ANP) - Een rechtbank in Keulen heeft het verscherpte toezicht op de Alternative für Deutschland (AfD), de grootste oppositiepartij van Duitsland, verboden. De binnenlandse veiligheidsdienst had volgens ingewijden de hele partij het label 'verdacht' gegeven. Daardoor kon het onder meer telefoongesprekken van leden gaan afluisteren.

2 uur geleden
Noord-Ierse premier: EU niet geïnteresseerd in vredesverdrag

BELFAST (ANP/RTR) - De Noord-Ierse premier Arlene Foster zegt dat de Europese Unie niet geïnteresseerd is in het vredesverdrag van Belfast, maar alleen in het beschermen van haar handelsblok. Ze noemt de aangekondigde juridische stappen van de EU tegen het verlengen van soepele controle- en inspectie-eisen aan de grens niet de juiste stap voor de vrede.

3 uur geleden
Litouwen weigert Tichanovskaja uit te leveren aan Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - Litouwen weigert om de Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja uit te leveren na een verzoek van Wit-Rusland. Tichanovskaja zocht een veilig heenkomen in de EU-lidstaat na de omstreden verkiezingsoverwinning van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.

4 uur geleden
'Duitse krijgsmacht stelt coronavaccinatie verplicht'

BERLIJN (ANP) - De Duitse krijgsmacht verplicht medewerkers zich in te laten enten tegen het coronavirus, meldt de krant Bild. In december werd al bekendgemaakt dat legermedewerkers die een vaccinatie weigeren een straf boven het hoofd hangt.

4 uur geleden
Eerste Europese land ontvangt Covax-vaccins

CHISINAU (ANP) - Moldavië heeft als eerste Europese land coronavaccins ontvangen vanuit het Covax-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het land ontving in een eerste levering 14.400 doses, zegt president Maia Sandu op Twitter.

5 uur geleden
Junta Myanmar verliest strijd over VN-missie in New York

NEW YORK (ANP/RTR/DPA) - De ambassadeur van Myanmar bij de Verenigde Naties blijft voorlopig in functie. De diplomaat Kyaw Moe Tun had zich tegen de militairen gekeerd die de macht hebben gegrepen in zijn thuisland. Die probeerden hem vervolgens te ontslaan wegens "hoogverraad".

5 uur geleden
Paus begonnen aan historisch bezoek Irak

BAGDAD (ANP/AFP) - Paus Fransiscus is vrijdagmiddag gearriveerd in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Hij brengt het eerste pauselijke bezoek ooit aan het land in het Midden-Oosten, ondanks zorgen over de veiligheidssituatie en de coronapandemie.

6 uur geleden