Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flink meer abonnees Netflix, beste eerste kwartaal sinds 2020

Flink meer abonnees Netflix, beste eerste kwartaal sinds 2020

LOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft de beste start van het jaar achter de rug sinds 2020, toen de coronapandemie uitbrak. De videostreamingdienst kreeg er in het eerste kwartaal meer dan 9 miljoen abonnees bij. In de eerste drie maanden van vorig jaar zwakte de klantenaanwas nog af tot minder dan 2 miljoen.

De sterke cijfers van Netflix zijn onder meer te danken aan het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het Amerikaanse bedrijf schatte eerder dat meer dan 100 miljoen mensen een account gebruikten waarvoor ze niet betaalden.

Maar Netflix zet de laatste tijd ook flink in op het verbeteren van zijn assortiment aan films en series. Volgens kenners leverde Netflix dit jaar tot nu toe elke paar weken een nieuwe hit af. Dan gaat het om titels als Fool Me Once, Griselda, The Gentlemen, 3 Body Problem en de realityshow Love is Blind.

Beleggers en analisten letten bij Netflix elk kwartaal scherp op het aantal abonnees dat erbij is gekomen. Maar Netflix zelf wil liever dat de markten kijken naar meer traditionele bedrijfscijfers zoals de omzet en de winst. Die vielen de voorbije periode met ruim 9 miljard en dik 2 miljard dollar ook fors uit. De onderneming heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het telkens melden van het aantal nieuwe abonnees.

Dat laatste valt niet goed op Wall Street. In de zogeheten nabeurshandel in New York ging het aandeel Netflix donderdag flink omlaag. Waarschijnlijk wil Netflix zo voorkomen dat beleggers het bedrijf straks de rug toekeren als de groei weer wat afzwakt, iets dat vroeg of laat toch zal gebeuren. Netflix waarschuwt zelf ook al dat er in het tweede kwartaal van dit jaar naar verwachting wat minder abonnees bijkomen. Dat zou een gevolg zijn van seizoensinvloeden.

Om verder te kunnen blijven groeien, heeft Netflix in sommige landen inmiddels een goedkopere versie van zijn app geĆÆntroduceerd waarbij je tussen het kijken door ook reclames te zien krijgt. Het bedrijf is daarnaast begonnen met investeren in live-uitzendingen, met comedyspecials, worstelen en binnenkort een bokswedstrijd.

Meer uit Financieel

Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

1 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

19 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

19 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

21 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden
Wall Street sluit met winst, grote banken lager na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.

1 dag geleden