Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Flexsector eind 2021 nog niet op niveau van voor de crisis'

'Flexsector eind 2021 nog niet op niveau van voor de crisis'

AMSTERDAM (ANP) - De flexbranche zal ook na volgend jaar nog niet op het niveau zijn van voor de crisis. Volgens het Economisch Bureau van ING zal het herstel volgend jaar "krachtig" zijn, maar niet goed genoeg om de crisisklap van dit jaar volledig te boven te komen.

Door de crisis is er volgens ING enerzijds meer behoefte aan een flexibele schil bij bedrijven. Anderzijds komt er mogelijk in de loop van volgend jaar nieuwe en strengere regelgeving om flexwerkers beter te beschermen. Dat moet zorgen voor een een "gelijker speelveld" op de arbeidsmarkt, maar heeft uiteindelijk ook consequenties voor de flexbranche. Dit omdat de tarieven voor uitzendwerk als gevolg van de regels 5 tot 10 procent zullen stijgen. Daarmee worden uitzendkrachten minder aantrekkelijk voor bedrijven.

ING rekent er evengoed op dat de sector volgend jaar 10 procent zal groeien. Daarbij merken de economen op dat de flexbranche vaak als een van de eerste profiteert van het herstel van crises. Dat toont ook het verleden aan, aldus ING.

Verschuiving werkgelegenheid

De coronacrisis zorgt onder meer voor een verschuiving van de werkgelegenheid, omdat in sommige sectoren overschotten ontstaan, en in andere sectoren tekorten. Omscholing en begeleiding van werk naar werk worden steeds belangrijker. Dit biedt voor uitzendorganisaties voldoende kansen, concluderen de economen.

Verder merkt ING op dat het verdienmodel van de flexbranche onder druk staat. Dit komt mede door concurrentie van zzp’ers en online platformen. Verder zijn er misstanden in de huisvesting van arbeidsmigranten en is er sprake van doorgeschoten flexibiliteit.

Meer uit Financieel

Franse minister Le Maire wil nog dit jaar 'Europees spaarproduct'

GENT (ANP) - De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire wil dat er nog dit jaar een "Europees spaarproduct" komt. Hij zei dit voorafgaand aan een bijeenkomst met andere Europese ministers van Financiën in het Belgische Gent.

36 minuten geleden
AEX licht hoger na door Nvidia aangedreven beursrally

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak leverde vrijdag een kleine openingswinst weer in. Beleggers deden het rustig aan na de beursrally een dag eerder, die volgde op de sterke resultaten van AI-chipbedrijf Nvidia. Vooral de chipbedrijven zoals ASML, ASMI en Besi lieten daardoor donderdag stevige winsten zien. Vrijdag verloren de drie Nederlandse chipbedrijven tot 1,1 procent.

1 uur geleden
Musk komt met eigen e-maildienst voor X

SAN FRANCISCO (ANP) - Elon Musk gaat een eigen e-maildienst aanbieden op zijn socialemediaplatform X. De zakenman heeft dit laten weten in een bericht aan een medewerker op X. De e-maildienst zou een grote concurrent kunnen worden voor Gmail van Google.

1 uur geleden
ING verwacht dat huizenprijzen tussen 5 en 8 procent stijgen

AMSTERDAM (ANP) - De ING verwacht dat de prijzen van koopwoningen dit jaar tussen de 5 en 8 procent stijgen. Aan het eind van 2024 zullen de prijzen volgens de bank al flink boven de piek van juli 2022 uitkomen. Belangrijkste oorzaken zijn de grote loonstijgingen en de toenemende krapte op de woningmarkt.

2 uur geleden
Aandacht voor resultaten Galapagos op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Galapagos. Het biotechnologiebedrijf stelt het jaar 2023 te hebben afgesloten met een goede kaspositie van 3,7 miljard euro. Dankzij de verkoop van Jyseleca kwam de nettowinst afgelopen jaar uit op bijna 212 miljoen euro, tegen een verlies van 218 miljoen euro in 2022. Galapagos liet eerder al weten de activiteiten van ontstekingsremmer Jyseleca over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma.

2 uur geleden
Huurdersorganisaties roepen op tot lagere maximale huurverhoging

ROTTERDAM (ANP) - Volgens huurdersorganisaties moet de maximale huurverhoging van sociale huurwoningen omlaag, omdat huurders steeds meer moeite hebben om rond te komen. Daartoe roept onder meer het Landelijk Huurders Platform (LHP) vrijdag op in een paginagrote advertentie in het AD. De maximale huurverhoging zou omlaag moeten van 5,3 naar 3,2 procent.

2 uur geleden
Geldautomaten vaker buiten gebruik dan afgesproken

WEESP (ANP) - Geldautomaten kampen vaker met een storing of zijn om een andere reden buiten gebruik dan de banken hadden beloofd. Gemiddeld was het vorig jaar bij een op de 25 automaten niet mogelijk om geld op te nemen, terwijl dat volgens de norm die banken hebben afgesproken slechts bij een op de veertig automaten het geval mag zijn. Ook het storten van geld was te vaak niet mogelijk door een defecte automaat.

3 uur geleden