Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fletcher wil opgevangen Oekraïense vluchtelingen werk aanbieden

Fletcher wil opgevangen Oekraïense vluchtelingen werk aanbieden

NIEUWEGEIN (ANP) - Fletcher onderzoekt of Oekraïense vluchtelingen die in zijn hotels worden opgevangen, voor de keten zouden kunnen werken. "Dat lijkt ons de ideale oplossing voor mensen die willen werken", zegt algemeen directeur Rob Hermans. En dus wordt geïnventariseerd "wie, wanneer zou willen werken en wat diegene dan zou willen doen in de hotels".

Het idee van Fletcher is dat wie daaraan toe is, geld kan verdienen op een van de locaties. Dat kan in het hotel waar iemand zelf verblijft, maar ook op een van de andere locaties. "Kamers schoonmaken kan altijd overal", zegt Hermans. "We hebben 110 hotels, dus we kunnen schuiven."

In de hotels verspreid over het land zitten voornamelijk "moeders en kinderen, gezinnen". Op dit moment mogen de gevluchte Oekraïners nog niet werken, maar "als ze een BSN hebben en de kinderen naar school gaan", moet dat vanaf 1 april wel mogelijk zijn. "Dan kunnen ze werken in de bediening, huishouding of achter de receptie. De meesten spreken Engels, dus dat maakt het makkelijker."

Veiligheidsregio's en gemeenten, die belast zijn met de opvang van gevluchte Oekraïners die zonder verblijfsvergunning in Nederland mogen verblijven, vinden met regelmaat opvangplekken in hotels. Fletcher heeft zo'n duizend bedden in vijftien hotels "die snel beschikbaar kunnen zijn voor de veiligheidsregio's", aldus Hermans. In acht hotels zijn nu mensen gehuisvest en die gehele hotels zijn bestemd voor de opvang. In één of twee andere hotels worden mensen in een aantal kamers voor een paar dagen opgevangen, waarna ze doorgaan naar een andere locatie.

Meer uit Financieel

Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

56 minuten geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

1 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

1 uur geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

2 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

4 uur geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

5 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

5 uur geleden