Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fleswater- en vaccinmagnaat onttroont Jack Ma als rijkste Chinees

Fleswater- en vaccinmagnaat onttroont Jack Ma als rijkste Chinees

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Alibaba-oprichter Jack Ma is woensdag als rijkste man van China onttroond door Zhong Shanshan, die zijn fortuin heeft verkregen met gebotteld water en vaccins. De miljardairsindex van Bloomberg geeft aan dat Zhongs nettovermogen 58,7 miljard dollar bedraagt, 2 miljard meer dan Jack Ma.

Zhong is nu de één-na-rijkste Aziaat en moet in dat lijstje de Indiase zakenman Mukesh Ambani nog boven zich dulden. Zhong heeft de bijnaam 'the lone wolf' (de eenzame wolf) omdat hij politiek en zakenmannenclubjes mijdt. Zijn vermogen steeg dit jaar met maar liefst 51,9 miljard dollar.

Alleen Amazon-baas Jeff Bezos en Tesla-topman Elon Musk verdienden tot nu toe meer geld dit jaar. De twee tech-ondernemers verloren woensdag wel veel geld door een koersdaling van de aandelen van techbedrijven.

De beursgang van Zhongs fleswaterbedrijf, genaamd Nongfu Spring, was een groot succes doordat het bedrijf een favoriet werd onder Hongkongse retail-investeerders. Eerder deze maand drong Zhong al door tot de top drie van rijkste Chinezen nadat de beursgang van vaccinproducent Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise hem ruim 20 miljard dollar had opgeleverd. Een dergelijke status is doorgaans alleen gereserveerd voor techmiljardairs.

Jack Ma is binnenkort waarschijnlijk weer de rijkste Chinees. De beursgang van Alibaba-dochter Ant Group volgende maand zal naar verwachting een flinke impuls geven aan Ma's fortuin. Jack Ma was de afgelopen zes jaar doorgaans de rijkste man van China.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Beursweek staat vooral in teken van rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers richten zich in de nieuwe beursweek vooral op het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse inflatie is in augustus wat lager uitgevallen dan verwacht. De lagere inflatie biedt de Federal Reserve mogelijk speelruimte om de coronasteunpakketten nog niet direct af te bouwen. Verder gaat de aandacht uit naar nieuwe macro-economische cijfers en de verdere ontwikkelingen rond corona. Er staan amper bedrijfsresultaten op de agenda.

3 uur geleden
Indonesisch verbod op nieuwe palmolieplantages loopt af

JAKARTA (ANP/BLOOMBERG) - Het Indonesische verbod op het aanplanten van nieuwe palmolieplantages loopt komende week af. Het is nog niet duidelijk of het moratorium zal worden verlengd. Dat verbod werd drie jaar geleden ingesteld door president Joko Widodo om verdere ontbossing te voorkomen.

7 uur geleden
Wankelend Evergrande betaalt investeerders terug met vastgoed

PEKING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande betaalt schuldeisers terug met vastgoed. Het bedrijf meldt op de Chinese chatapp WeChat dat investeerders nu kunnen kiezen voor afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld. Het zou gaan om appartementen, kantoren, winkelruimte of parkeergarages. Daarop zou Evergrande kortingen geven van tot wel 50 procent.

8 uur geleden
Week van de horeca moet meer mensen opleveren voor 'leuk' werk

DEN HAAG (ANP) - Cafés en restaurants moeten het werk aantrekkelijker maken om aan personeel te komen en het te behouden. De roosters en salarissen moeten beter en medewerkers zouden meer verantwoordelijkheid moeten krijgen. Dat zegt vakbond FNV in aanloop naar de Week van de horeca, die duurt van maandag tot en met zaterdag. De week is er ook op gericht is om meer personeel te werven.

11 uur geleden
Managers wankelend vastgoedbedrijf Evergrande braken regels

SHENZHEN (ANP/DPA) - Zes bestuurders van de wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande hebben investeringsproducten van het bedrijf laten uitbetalen terwijl dat niet mocht, maakte Evergrande bekend. Het bedrijf eist dat het zestal het geld terugbetaalt. Bovendien wil de vastgoedontwikkelaar de zes "stevige boetes" opleggen.

1 dag geleden
Britse voedselindustrie heeft tekort aan CO2

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De beslissing van kunstmestproducent CF Industries om twee Britse fabrieken stil te leggen vanwege de hoge gasprijzen in Europa heeft onverwachte gevolgen voor de Britse voedselindustrie. Die heeft een tekort aan CO2, dat gebruikt wordt om dieren in het slachthuis te bedwelmen, maar ook bij het vacuüm verpakken van producten en voor het maken van droogijs. De koolstofdioxide is een bijproduct van het maken van kunstmest.

1 dag geleden
Krant: Indiase toezichthouder vindt dat Google macht misbruikt

NEW DELHI (ANP/BLOOMBERG) - De Indiase marktwaakhond vindt dat Google de grote marktmacht van zijn mobiele besturingssysteem Android misbruikt. Dat schrijft de krant Times of India, dat het rapport inzag. Dat rapport zal door de toezichthouder worden bestudeerd, die dan zal bepalen of Google een boete krijgt.

1 dag geleden