Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flekken krijgt alsnog het vertrouwen en kijkt uit naar debuut

Flekken krijgt alsnog het vertrouwen en kijkt uit naar debuut

ZEIST (ANP) - Mark Flekken maakt zaterdag zijn debuut in het Nederlands elftal. De 28-jarige Limburgse doelman hoopte dat vier maanden eerder in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen al te doen, maar bondscoach Louis van Gaal koos na het wegvallen van de geblesseerde Justin Bijlow voor de meer ervaren Jasper Cillessen. In de vriendschappelijke ontmoeting met Denemarken krijgt Flekken wel het vertrouwen.

De keeper van SC Freiburg wist maandag al snel dat hij de kans zou krijgen. Uitgebreid sprak de doelman van SC Freiburg niet met Van Gaal, maar aan één zin had hij genoeg. "Dit kan weleens jouw week worden", zei de bondscoach tegen Flekken. "Ik wist dat er een reële kans was dat ik zou gaan spelen. Maar het was toch wel een lekkere binnenkomer, ja", aldus de doelman.

Het wordt Van Gaal deze week qua keepers ook niet heel ingewikkeld gemaakt. Bijlow is opnieuw geblesseerd, net als Cillessen dit keer. Tim Krul van Norwich City en Joël Drommel van PSV zijn de andere twee keepers in de selectie van Oranje voor de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland (dinsdag).

Nieuw systeem

Van Gaal wil deze week een nieuw spelsysteem implementeren, met drie centrale verdedigers. De bondscoach zei maandag op een persconferentie dat dat nieuwe systeem een van de redenen is om voor Flekken te kiezen. "Flekken is uitstekend geschikt om met een driemansverdediging op te bouwen", aldus Van Gaal. "Dat doet hij met Freiburg ook."

De in Kerkrade geboren keeper zegt geen last van zenuwen te hebben. "Ik heb al aardig wat meegemaakt in mijn carrière. Dat kan een bepaalde basis vormen", aldus Flekken. "We zullen goed op moeten letten wat de bondscoach precies wil. Ik zal in het veld snel een band moeten opbouwen met de verdedigers en de rest van het team. Hopelijk gaat dat snel, maar daar heb ik wel vertrouwen in."

Begrip

Flekken, die in oktober vorig jaar voor het eerst bij de Oranje-selectie werd gehaald, had er wel begrip voor dat Van Gaal in de beslissende ontmoeting met de Noren voor WK-kwalificatie koos voor Cillessen. Ook al had de trainer eerder in de week gezegd dat Flekken de tweede doelman was en Cillessen de derde. "In zo'n wedstrijd ga je geen onnodig risico aan."

Nu de oud-speler van Alemannia Aachen, SpVgg Greuther Fürth en MSV Duisburg wel onder de lat staat, wil hij Van Gaal en de rest van Nederland graag laten zien wat hij kan. "Ik ben van nature niet iemand die om zich heen schreeuwt. Ik moet het nu op het veld laten zien."

Meer uit Voetbal

Gepromoveerd Willem II verlengt contract Belgische trainer Maes

TILBURG (ANP) - De Belg Peter Maes is ook het komende seizoen in de Eredivisie de trainer van het gepromoveerde Willem II. De 59-jarige Maes heeft een nieuw, tweejarig contract getekend in Tilburg. Maes werd afgelopen seizoen in zijn eerste jaar bij Willem II kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

9 minuten geleden
Directeur beleggersclub VEB moet 'oprotten', zegt Leo van Wijk

AMSTERDAM (ANP) - Commissaris Leo van Wijk van Ajax is woedend over de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) over het onderzoek van de voetbalclub naar het opereren van ex-directeur Sven Mislintat. "Oprotten met die man", zei Van Wijk tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering over de uitspraken van VEB-directeur Gerben Everts terwijl hij op zijn tafel sloeg.

17 minuten geleden
Real Madrid-middenvelder Kroos stopt na EK met voetballen

MADRID (ANP) - De Duitse middenvelder Toni Kroos stopt na het EK van komende zomer met voetballen. Dat maakte hij bekend in zijn eigen podcast Einfach mal Luppen. De 34-jarige Kroos staat 1 juni met Real Madrid nog in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund en speelt in de weken daarna op het Europees kampioenschap in eigen land zijn laatste wedstrijden als prof.

20 minuten geleden
Media: Ajax-speler Henderson niet in Engelse EK-selectie

LONDEN (ANP) - Ajax-middenvelder Jordan Henderson is niet opgenomen in de Engelse EK-selectie, zo melden doorgaans betrouwbare media als Sky Sports en The Athletic. De 81-voudig international kwam juist met het oog op het EK in Duitsland afgelopen winter vanuit Saudi-Arabië naar Amsterdam. Bondscoach Gareth Southgate maakt zijn voorlopige selectie later dinsdag officieel bekend.

34 minuten geleden
Coach Van Persie wil zich in Heerenveen bewijzen als 'vaderfiguur'

HEERENVEEN (ANP) - Robin van Persie wil bij zijn eerste klus als hoofdtrainer in Heerenveen vooral op sociaal gebied uitblinken. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zei tijdens zijn drukbezochte presentatie in het Abe Lenstra-stadion geduldig te willen zijn met spelers die voetballend misschien wat minder zijn dan hijzelf was. "Ik heb zelf mijn beste voetbal gespeeld onder coaches die als een vaderfiguur waren. Dat heb ik zeker meegenomen", aldus de 40-jarige oud-spits.

1 uur geleden
Michael van Praag noemt kritiek beleggersclub VEB 'sneu'

AMSTERDAM (ANP) - Voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax noemt de kritiek die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft op zijn aanstelling "sneu". Dat zei hij tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de voetbalclub. "Het is rijkelijk laat om daar een discussie over te beginnen, moet ik zeggen."

2 uur geleden
Belgische voetballer van Antwerp racistisch bejegend na verlies

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische aanvaller Michel-Ange Balikwisha van Antwerp is maandagavond na de nederlaag van zijn ploeg tegen Racing Genk (1-0) racistisch bejegend op social media.

3 uur geleden