Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fittipaldi vervangt Grosjean in tweede Formule 1-race Bahrein

Fittipaldi vervangt Grosjean in tweede Formule 1-race Bahrein

BAHREIN (ANP) - De Franse coureur Romain Grosjean komt niet in actie tijdens de komende Formule 1-race in Bahrein, aanstaande zondag. Zijn team Haas heeft besloten hem te vervangen door de Braziliaan Pietro Fittipaldi. De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi zal zijn debuut maken in de koningsklasse.

Grosjean overleefde zondag een zware crash, kort na de start van de Grote Prijs van Bahrein op het circuit van Sakhir. Zijn bolide knalde hard in de vangrail en vloog in brand. De coureur wist uit het hevig brandende wrak te klimmen en liep voornamelijk brandwonden aan zijn handen op.

"We hebben besloten dat het voor Romain toch het beste is minstens één race over te slaan. Daarna was de keuze eenvoudig om Pietro als vervanger aan te wijzen. Hij is al twee jaar onze reserve", zei teambaas Günther Steiner. "Hij is al die tijd geduldig geweest en is klaar voor deze situatie. Het is voor hem een mooie kans te laten zien wat hij in zijn mars heeft."

Al twee keer getest

De 24-jarige Fittipaldi heeft al twee keer getest in een racewagen van Haas. Hij stapt vrijdag in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Sakhir voor de derde keer achter het stuur van een Formule 1-bolide van het Amerikaanse team. "Ik ben de teamleiding heel dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij stellen, maar het belangrijkste is toch dat Romain gezond is en betrekkelijk kleine verwondingen heeft na die enorme crash", aldus Fittipaldi.

Grosjean, die na dit seizoen vertrekt bij het team van Haas, bracht de nacht door in het ziekenhuis. Hij liet in een korte video vanaf zijn ziekbed weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. De 34-jarige Fransman, met beide handen in het verband vanwege de opgelopen brandwonden, bedankte alle hulpverleners op het circuit van Sakhir en in het ziekenhuis voor hun werk.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

11 minuten geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

12 minuten geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

1 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

2 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

3 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

3 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

3 uur geleden