Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fitte Verhoeven niet onder de indruk van tegenstander Osaro

Fitte Verhoeven niet onder de indruk van tegenstander Osaro

ARNHEM (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven is klaar voor zijn eerste gevecht in bijna twee jaar. De wereldkampioen neemt het op 4 november tijdens het evenement Collision 6 van Glory in de Gelredome in Arnhem op tegen Tariq Osaro. Verhoeven kijkt ernaar uit weer de ring in te gaan, maar is niet onder de indruk van de grote in Nederland opgegroeide Nigeriaan. "Dit wordt een ander niveau voor hem", zei de 34-jarige Brabander die dit jaar moest revalideren van een knieblessure en operatie.

Verhoeven kwam eind 2021 voor het laatst in actie voor Glory, toen hij te sterk was voor Jamal Ben Saddik. Hij zou het aanvankelijk in maart opnemen tegen de Kroaat Antonio Plazibat, maar vlak voor de bekendmaking van het gevecht raakte de Nederlandse wereldkampioen geblesseerd aan zijn knie. "Toen dat gebeurde, had ik eerst een gevoel dat het wellicht een teken was. Dat dit het was. Maar na de operatie begon ik erover te denken en besloot dat ik op mijn eigen voorwaarden wil stoppen."

Verhoeven vertelde dat hij veel werk in zijn revalidatie heeft gestoken. "Ik ben blij dat ik er weer ben. Het was een lange weg terug. Daar staat normaal negen tot twaalf maanden voor en ik heb het in zeven maanden gedaan. Het harde werk heeft zich uitbetaald. Het lastigste was dat ik dingen pas kon doen wanneer dat mocht en dat ik rustig aan moest doen."

Over zijn tegenstander Osaro had Verhoeven niets dan lof, maar het titelgevecht is wel van een andere orde. "Hij is een geweldige vechter. Ik heb al zijn gevechten gezien. Hij verdient een kans, maar 4 november is een andere test. Dit is een ander niveau."

Meer uit Sport

Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentiniƫ de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

57 minuten geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoƶrdinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

5 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

5 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

6 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

7 uur geleden
Nog te weinig vorst in Winterswijk voor marathon op natuurijs

WINTERSWIJK (ANP) - Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

9 uur geleden
Basketballers Orlando Magic boeken achtste zege op rij in NBA

WASHINGTON (ANP/RTR) - De basketballers van Orlando Magic hebben de achtste zege op rij in de Amerikaanse competitie NBA behaald. De ploeg won met 139-120 van Washington Wizards. Franz Wagner was de grote man bij de Magic. De Duitser maakte 31 punten. Bij de Wizards was Kyle Kuzma topscorer met 24 punten.

10 uur geleden