Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fitnessbranche: heropening sportscholen biedt perspectief

Fitnessbranche: heropening sportscholen biedt perspectief

DEN HAAG (ANP) - De heropening van sportscholen biedt perspectief aan de fitnessbranche. Dat zegt directeur Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief, waarbij ongeveer duizend sportlocaties zijn aangesloten. "We gaan de goede kant op. Mensen staan te popelen om te fitnessen."

Vanaf volgende week woensdag mogen binnensportlocaties weer open op voorwaarde dat de cijfers over het aantal ziekenhuisopnames het toestaan. Dan mag in groepjes van hooguit twee personen samen binnen getraind worden, met een maximum van dertig mensen per ruimte, met reservering en registratie. Kleedkamers blijven wel dicht en douches ook.

Volgens Wouters heeft de fitnessbranche aangetoond dat met coronaprotocollen veilig binnen gesport kan worden. Het is volgens hem wel noodzakelijk dat er meer ruimte komt om die capaciteit van maximaal dertig mensen per binnenruimte te vergroten, want dat is erg beperkt.

Verder roept hij werkgevers op om mensen die thuiswerken ruimte te bieden om overdag een sportmoment in te plannen om zo de drukte in sportscholen te spreiden. Daarvoor gaat NL Actief in overleg met werkgeversorganisaties. Sporten zorgt namelijk voor ontspanning en helpt bij een goede weerstand, vitaliteit en gezondheid, aldus Wouters. "Bewegen is een heel toegankelijk medicijn."

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

3 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

6 uur geleden
Wilders: beveiliging rechtse politici 'waar nodig' opschroeven

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Wilders stelt zondagochtend op X dat "wat in de VS is gebeurd" ook in Nederland kan gebeuren. "Onderschat het niet. De haat jegens rechtse politici is ook bij ons ongekend groot. Hun beveiliging dient waar nodig fors te worden opgeschroefd."

6 uur geleden
Premier Schoof geschokt door aanslag, wenst Trump sterkte

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof meldt op X geschokt te zijn door de aanslag op Donald Trump. "Het is een opluchting dat hij er met lichte verwondingen van af is gekomen. Ik wens hem en zijn naasten veel sterkte met het herstel. Mijn gedachten gaan uit naar alle betrokkenen", schrijft de minister-president.

7 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

22 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

1 dag geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden