Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Finnen kopen Nederlandse defensie- en luchtvaartspecialist

Finnen kopen Nederlandse defensie- en luchtvaartspecialist

ZEVENAAR (ANP) - De Nederlandse defensie- en luchtvaartspecialist NEDAERO komt in Finse handen. Het bedrijf uit Zevenaar dat gespecialiseerd is in de fabricage, reparatie en distributie van onderdelen voor vliegtuigen en helikopters, wordt overgenomen door Patria en gaat verder als Patria Netherlands.

NEDAERO levert onder andere onderdelen voor de F16 straaljagers en de multifunctionele NH90 helikopters. Bij het bedrijf werken 35 mensen die allen overgaan naar de nieuwe eigenaar. Onder de paraplu van Patria is het de bedoeling dat het bedrijf verder groeit en ook meer mensen aanneemt.

De Nederlandse onderneming haalt momenteel twee derde van zijn omzet uit de defensietak. Het bedrijf is in Zevenaar ook in Alphen aan den Rijn actief. Financiƫle details over de overname werden niet bekendgemaakt. De deal moet begin april zijn afgerond.

Patria is voor 50,1 procent in handen van de Finse staat en voor 49,9 procent van het Noorse Kongsberg Defence & Aerospace. Het bedrijf is ook actief in Zweden, Noorwegen, Belgiƫ, Estland en Spanje. Bij Patria werken zo'n 3000 mensen.

Meer uit Financieel

Reddit stijgt, Uber onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Reddit behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Het socialemediaplatform zag de omzet afgelopen kwartaal fors stijgen dankzij een stevige groei van de advertentie-inkomsten. Ook voor het huidige kwartaal rekent het bedrijf op een verdere omzetgroei. Het was het eerste kwartaalbericht van Reddit sinds de beursgang in maart. Het aandeel werd ruim 5 procent hoger gezet.

37 minuten geleden
Reuters: justitie VS onderzoekt Tesla om misleiding Autopilot

WASHINGTON (ANP/RTR) - Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, melden drie ingewijden aan persbureau Reuters. In het land zijn honderden ongelukken gebeurd met het rijhulpsysteem Autopilot, waarbij ook mensen om het leven zijn gekomen.

1 uur geleden
Duitse chipproducent Infineon schrapt honderden banen

REGENSBURG (ANP/DPA) - Het Duitse chipconcern Infineon gaat honderden banen schrappen bij zijn fabriek in Regensburg als onderdeel van een kostenbesparingsprogramma. Infineon is een belangrijke toeleverancier aan de auto-industrie en daar is de vraag naar chips afgezwakt.

1 uur geleden
Koepelorganisatie verwacht grotere drukte op Europese luchthavens

BRUSSEL (ANP) - Het wordt nog drukker op Europese luchthavens dan eerder voorspeld. Brancheorganisatie ACI Europe verwachtte al dat het aantal passagiers dit jaar licht hoger zou zijn dan in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Maar nu rekent de koepelorganisatie voor Europese vliegvelden op nog sterkere groei, dankzij de toenemende populariteit van goedkope vakantievluchten.

1 uur geleden
Extra terugleverkosten om zonnepanelen niet verboden, stelt ACM

DEN HAAG (ANP) - Energiebedrijven mogen kosten in rekening brengen bij eigenaren van zonnepanelen, mits deze niet onredelijk zijn. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek. Volgens de toezichthouder veroorzaken huishoudens met zonnepanelen hogere kosten voor energiebedrijven dan huishoudens zonder zonnepanelen. Daarom mogen energieleveranciers volgens de ACM onderscheid maken tussen deze groepen.

1 uur geleden
Kabinet neemt bekritiseerd handelsregister op de schop

DEN HAAG (ANP) - Het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ondergaat een flinke verandering. Waar organisaties of mensen nu nog gegevens van ondernemers kunnen opvragen tegen betaling, vervalt dat "verdienmodel van ongewenst datagebruik door derden" met een nieuw voorstel van demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken. In plaats daarvan wordt het register straks gefinancierd door een jaarlijkse bijdrage van ondernemers die de functies ervan willen gebruiken.

2 uur geleden
Uber blijft profiteren van vraag naar maaltijden en taxiritjes

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Klanten van platformbedrijf Uber hebben in het eerste kwartaal voor 20 procent meer besteld dan in dezelfde periode een jaar eerder. De waarde van deze wereldwijde bestellingen voor maaltijden en taxiritjes steeg daarmee tot bijna 38 miljard dollar, omgerekend ruim 35 miljard euro.

2 uur geleden