Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Financiële divisie VW profiteert van grote vraag naar occasions

Financiële divisie VW profiteert van grote vraag naar occasions

BRAUNSCHWEIG (ANP/BLOOMBERG) - De financiële tak van autoconcern Volkswagen profiteert volop van de groeiende vraag naar tweedehands auto's. Volkswagen Financial Services verwacht om die reden vier jaar eerder aan zijn winstdoelstelling te voldoen dan eerder geraamd. Dat komt onder meer door de tekorten aan chips die de productie van nieuwe auto's in de weg zit. Daardoor verschuift de vraag naar occasions.

Volgens financieel directeur Frank Fiedler van Volkswagen Financial Services zal het onderdeel dit jaar al een operationele winst van 4 miljard euro in de boeken zetten, in plaats van pas in 2025. De resultaten van dit jaar klimmen tot recordhoogtes doordat vrij nieuwe gebruikte auto's voor meer geld worden verkocht dan voorzien. Bepaalde occasions worden ook weer als leaseauto aangeboden omdat er geen nieuwe auto's beschikbaar zijn.

Volkswagen Financial Services is een van 's werelds grootste verzekerings- en financieringsmaatschappijen voor de auto-industrie. Het onderdeel zorgt al jaren voor een stabiele bron van inkomsten voor de Duitse onderneming. Volkswagen wil op dit vlak leasemaatschappijen LeasePlan en ALD inhalen en de grootste vlootbeheerder van Europa worden. De divisie is ook van plan om meer mobiliteitsdiensten aan te bieden. Dan gaat het onder meer om voertuigabonnementen en kortetermijnverhuur.

Wanbetalingen

Het bedrijfsresultaat van de kredietdivisie is in de eerste helft van het jaar meer dan verdubbeld tot 2,3 miljard euro. Het aantal nieuwe contracten steeg met bijna een kwart. Daarnaast vielen de kosten voor krediet- en restwaarderisico's lager uit.

Het Volkswagen-onderdeel legde vorig jaar 500 miljoen euro opzij om mogelijke wanbetalingen als gevolg van de pandemie op te vangen. Dat bedrag blijft daarvoor gereserveerd. Fiedler merkte wel op dat het aantal klanten met betalingsachterstanden veel lager uitviel dan aanvankelijk was voorzien.

Meer uit Financieel

Rusland produceert minder olie tot eind juni

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak dinsdag aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

27 minuten geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

44 minuten geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

1 uur geleden
Google laat publiek oefenen met kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google stelt zijn kunstmatige intelligentie (AI) binnenkort open voor het publiek, zodat gebruikers ermee kunnen oefenen. Mensen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen als eersten aan de slag met Bard. Het is nog niet bekend wanneer Nederlanders aan de beurt komen, laat een woordvoerder weten.

1 uur geleden
Bloomberg: VS pakken uitbreiding chipbedrijven in China aan

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan de groeimogelijkheden van chipbedrijven in China beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Amerikanen zijn al langer bezig met het afknijpen van de levering van hoogwaardige technologie aan het Aziatische land, om te voorkomen dat die voor militaire doeleinden kan worden gebruikt.

2 uur geleden
Goede doelen en verenigingen vanaf juni weer welkom bij ING

AMSTERDAM (ANP) - Verenigingen en stichtingen, waaronder goede doelen, zijn vanaf juni weer welkom bij ING. In augustus besloot de bank dat ze voorlopig geen nieuwe rekeningen meer konden openen omdat er niet voldoende personeel was om het daarvoor vereiste klantonderzoek te doen. Dat zou bij "deze complexe rechtsvormen" volgens ING meer werk zijn dan bij bedrijven of particulieren.

2 uur geleden
Omwonenden Schiphol: geen wettelijk kader voor 500.000 vluchten

HAARLEM (ANP) - Het uitvoeren van 500.000 vluchten door Schiphol is tegen de wet, stelt de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV). Die stichting vertegenwoordigt omwonenden van Schiphol dinsdag in de rechtbank van Haarlem. Daar diende het kort geding dat verschillende luchtvaartmaatschappijen aanspanden tegen de Staat om het verlagen van het aantal vluchten. Volgens de advocaten van RBV is er enkel een wettelijke grondslag voor 400.000 vliegbewegingen via de luchthaven.

2 uur geleden