Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Financial Times: Italië wil snel meer gas uit Algerije halen

Financial Times: Italië wil snel meer gas uit Algerije halen

LONDEN (ANP) - Italië wil snel meer Algerijns gas gaan importeren, meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Daarmee kan het land de afhankelijkheid van gas uit Rusland verkleinen. Premier Mario Draghi wil al komende week tijdens een bezoek aan Algerije een contract voor meer gasleveringen tekenen.

Een pijpleiding door de Middellandse Zee vervoert nu al Algerijns gas naar Italië. Het land levert 21 miljard kubieke meter per jaar, net geen derde van het totale gebruik van Italië. Maar de pijpleiding wordt nog maar voor ongeveer twee derde gebruikt, dus Italië kan de import uit Algerije opvoeren tot 33 miljard kubieke meter per jaar. Die extra leveringen gaan dan ten koste van Rusland dat nu nog per jaar 30 miljard kubieke meter gas levert aan Italië.

Italië is al sinds de Russische inval in Oekraïne aan het proberen elders gas te vinden. Zo werd ook al contact gelegd met Qatar. Algerije heeft echter als voordeel dat de infrastructuur er al ligt en de aanvoer dus vrijwel direct kan worden opgevoerd.

Daarnaast gaat Italië investeren in meer hernieuwbare energie in Algerije. Op die manier kan dat land zijn eigen gasgebruik terugdringen en meer gas overhouden voor de export.

Meer uit Financieel

Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

5 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

5 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

12 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

13 uur geleden
WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

15 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

16 uur geleden
Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

18 uur geleden