Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Filmfestival levert Rotterdam miljoenen en goede reputatie op

Filmfestival levert Rotterdam miljoenen en goede reputatie op

ROTTERDAM (ANP) - De 49e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Rotterdam tussen de 9,8 en 16,1 miljoen euro opgeleverd. Volgens PwC, dat onderzoek deed naar de economische stimulans voor de stad, draagt het IFFR ook bij aan de goede reputatie van Rotterdam.

De 49e editie van het festival vond plaats van 22 januari tot en met 2 februari 2020 en trok 340.000 bezoekers. Zij gaven in die periode gemiddeld 413 euro per persoon uit, voornamelijk aan eten en drinken. Op de tweede plaats wat betreft uitgaven staat verblijf, daar gaven bezoekers gemiddeld 75 euro per nacht aan uit.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 49 procent van de ondervraagden Rotterdam alleen bezocht voor het filmfestival. Volgens 93 procent van de ondervraagde bezoekers draagt het filmfestival positief bij aan de reputatie van Rotterdam. Van de bezoekers die niet uit Rotterdam komen zei 47 procent de stad in het komend jaar nog eens te bezoeken.

"IFFR is zowel cultureel als economisch van grote waarde", aldus Marjan van der Haar, managing director IFFR. "Wij stimuleren filmmakers uit de hele wereld in hun artistieke projecten en vertonen hun films aan een groot publiek. Nationaal en internationaal bezoek aan IFFR betekent ook aandacht voor de internationale stad Rotterdam."

In 2020 werden er in totaal 574 films vertoond op het festival, waarvan 145 wereldpremières. Ook waren bijna 2700 filmprofessionals uit 89 landen aanwezig. De voorbereidingen voor de jubileumeditie in januari 2021 zijn al in volle gang.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

2 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

2 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

5 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

7 uur geleden
VVD wil voor zomer pakket om instroom asielzoekers te verminderen

AMSTERDAM (ANP) - De VVD wil dat het kabinet nog voor de zomer met een pakket maatregelen komt om de instroom van asielzoekers te verminderen, zei VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans in het programma Buitenhof. "Nederland moet minder aantrekkelijk worden voor asielzoekers."

10 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

11 uur geleden