Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA verplaatst interlands Israël naar november

FIFA verplaatst interlands Israël naar november

ZÜRICH (ANP/RTR) - Wereldvoetbalbond FIFA heeft vier wedstrijden van Israël verplaatst naar data in november. Het gaat om twee wedstrijden van de voetballers in de kwalificatie voor het EK van 2024 en twee wedstrijden van de voetbalsters in de Nations League. De Europese voetbalbond UEFA had de wedstrijden eerder uitgesteld vanwege het conflict tussen Israël en Hamas.

De wedstrijden Kosovo-Israël en Israël-Zwitserland in groep I van de EK-kwalificatie staan nu gepland voor respectievelijk 12 en 15 november. De uit- en thuiswedstrijden van de voetbalsters tegen Kazachstan in de Nations League worden gespeeld op 23 en 26 november.

Op verzoek van de Europese voetbalbond heeft FIFA ook een uitzondering gemaakt over het verplicht afstaan van spelers door voetbalclubs aan het nationale elftal. "Verplichte vrijgave voor de nationale ploeg heeft betrekking op één speler per club, die niet is verbonden aan een van de twee spelende landen", aldus de verklaring.

Meer uit Voetbal

Franke neemt Vitesse niet over als KNVB besluit uitstelt

CHAM (ANP) - Guus Franke trekt zich terug als overnamekandidaat van Vitesse als de KNVB de overdracht van de aandelen niet voor 22 juli goedkeurt. Daarmee dreigt de beoogde nieuwe eigenaar nadat hij van de beroepscommissie van de voetbalbond had begrepen dat deze hier mogelijk pas over enkele maanden over beslist. "De vraag om dit uit te stellen is feitelijk een doodvonnis", zegt Franke in een verklaring.

32 minuten geleden
Vitesse krijgt opnieuw uitstel van KNVB voor proflicentie

ZEIST (ANP) - Vitesse krijgt opnieuw extra tijd om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. Aanvankelijk zou de beroepscommissie van de KNVB een dezer dagen een beslissing nemen over de toekomst van de club, maar onder meer de begroting is nog niet in orde. De commissie geeft de club wel uitstel door "de positieve ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen periode", staat in een verklaring.

1 uur geleden
UEFA tevreden over EK, veldbestormers wel 'erg vervelend'

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Europese voetbalbond UEFA kijkt vlak voor de EK-finale "heel, heel tevreden" terug op het toernooi in Duitsland. "We hebben hier zoveel fans uit heel Europa gezien die vreedzaam en feestend hun team hebben aangemoedigd", zei Martin Kallen, hoofd competities van de UEFA. De Zwitser noemde de terugkerende verstoringen door veldbestormers wel "erg vervelend".

4 uur geleden
Voormalig Emmen-speler Beste maakt transfer naar Benfica

LISSABON (ANP) - Jan-Niklas Beste heeft voor vijf jaar getekend bij Benfica. De 25-jarige linkspoot wordt overgenomen van het Duitse Heidenheim en speelde in het seizoen 2019/2020 nog voor FC Emmen. De Drenten huurden hem toen van Werder Bremen.

13 uur geleden
Go Ahead Eagles laat middenvelder Rommens naar Ferencváros gaan

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles raakt Philippe Rommens kwijt aan het Hongaarse Ferencváros, getraind door voormalig AZ-coach Pascal Jansen. De Belgische middenvelder is donderdagavond gepresenteerd als nieuwe aanwinst en tekende een meerjarige verbintenis.

14 uur geleden
Keepster Kop is klaar voor treffen met Italiaanse voetbalvrouwen

SITTARD (ANP) - Bondscoach Andries Jonker maakt donderdagavond de opstelling voor het EK-kwalificatieduel met Italië van vrijdag bekend aan zijn speelsters. Bij de voetbalsters van Oranje staat vermoedelijk Lize Kop onder de lat. De 26-jarige keepster stond in april al op doel tegen Italië en Noorwegen.

15 uur geleden
Schreuder haalt Fer naar Verenigde Arabische Emiraten

DUBAI (ANP) - Voetballer Leroy Fer vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij tekent een contract van één seizoen bij Al-Nasr SC, de club waar Alfred Schreuder trainer is.

17 uur geleden